Foto: Shutterstock

Vannasistaba noteikti nav tā telpa, kas varētu dižoties ar lielu platību. Taču tas nenozīmē, ka šim trūkumam jāpievērš pastiprināta uzmanība. Ja neesi atklājis, kas varētu palīdzēt nelielai telpai neizskatīties tik šaurai un piepildītai, aizņemies kādu no ''Houzz'' dizaineru ieteikumiem, ko ņemt vērā, uzfrišinot vannasistabu.

Krāsai ir nozīme. Visticamāk jau nojaut, kāda krāsa palīdzēs telpai izskatīties plašākai, un tā tik tiešām ir jau daudzreiz pieminētā baltā. Baltas flīzes, sienas krāsojums, santehnika, žalūzijas vai pat dušas aizkari. Grīdas izvēle par labu baltai gan nebūs tas labākais lēmums, jo būs redzams katrs krikums, taču gaiši pelēks gan, turklāt salikumā ar balto tas izskatīsies pat ļoti labi.

Jo vairāk sadalīsi telpu zonās ar krāsu palīdzību, jo sašķeltāka un, tātad arī mazāka, tā izskatīsies. Centies ievērot vienmērīgu krāsu pāreju un neaizrauties ar toņu dažādību vannasistabā. Turpretim, ja ievērosi vienmērīgumu, telpas parametri no tā tikai iegūs.

Pārdomāta mēbeļu izvēle. Nav jau nemaz tik vienkārši jau tā mazā telpā atrast tos piemērotākos risinājumus, taču ļoti labi izskatīsies mēbeles, kas neaizņems visu sienu vai nebūs tik uzkrītošas. Centies tās saskaņot gan pēc krāsas, gan arī stila, turklāt raugies, lai tās proporcionāli iekļautos telpā. Mazām vannasistabām derēs pie sienas stiprināmās mēbeles bez kājiņām.

Priekšmetu pārbagātība. Atceries – jo vairāk redzamu mantu, jo mazāk brīvās vietas šķitīs paliekam telpā. Centies visu nepieciešamo glabāt groziņos, plauktos aiz durtiņām, tālāk no acīm – telpa vizuāli iegūs plašumu.

Vizuālie apmāni. Spogulis ir ļoti pateicīgs mazas telpas iekārtošanai. Ar to var panākt neticamu dažādību. Pat visšaurākā vannasistaba ar iespaidīga izmēra spoguli vizuāli pārvērtīsies krietni lielākā, tādēļ nevajadzētu atteikties no lielu spoguļu izvēles.

Vai tā būtu dušas kabīne vai vannas, ierobežošanai no pārējās telpas izmanto stikla paneļus vai starpsienas. Ja izvēlēsies raibu aizkaru vai necaurredzamu starpsienu, telpu sadalīsi un liksi tai izskatīsies vēl mazākai.

Ja nu tomēr doma par aizkariem tev tīk labāk, stiprini stangu pēc iespējas tuvāk griestiem un tā, lai būtu iespējams to atvērt pēc iespējas tālāk no izlietnes vai vietas, kur aizkars varētu traucēt.

Šaurās vietās krietni labāk izskatīsies plaukti visās sienas garumā, nevis nelieli, ko varbūt gribētos vizualizēt kā piemērotāku variantu. Garas līnijas, vertikālas vai horizontālas, viennozīmīgi pagarinās telpu uz vienu vai otru pusi.

Izmanto pēc iespējas vairāk vertikālu līniju – tās pagarinās telpu.

Vēl kāda būtiska nianse – ja izvēlies daļu sienu flīzēt, klāj flīzes visas sienas garumā. Ja tā būs tikai daļa no sienas, telpa vizuāli sadalīsies un šķitīs mazāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!