Foto: Shutterstock

Baudot ķermeņa lutināšanu kādā SPA salonā, ne reizi vien esam aizdomājušies par to, kā varētu radīt kaut līdzīgu noskaņu pašu vannas istabā! Ja ievērosi housebeautifu.com sniegtos padomus, tad SPA noskaņa tiks radīta arī pašu vannas istabā.

Mīksti un pūkaini

Nevienā SPA salonā nevar būt raupji un cieti dvieļi, paklāji un halāti, tāpēc šo likumu vari attiecināt arī uz savu vannas istabu, ja vēlies radīt līdzīgu noskaņu. Ja izvēlēsies neitrālas krāsas dvieļus, tad tos būs vienkāršāk ik pa laikam nomainīt uz jauniem un mīkstiem, jo lai vai cik labi tie tiktu kopti, pēc kāda laika tie vairs nespēj kļūt mīkstāki un ādai patīkamāki. Izvēlies mīkstus un viegli kopjamus paklājiņus, siltu un pūkainu halātu, lai katrs pieskāriens būtu patīkams.

Pielāgots apgaismojums

SPA salonos nekad nav spožas un spilgtas gaismas, tā vietā tiek izvēlēts ļoti maigs, neuzkrītošs un pat nedaudz romantisks apgaismojums, ko var labi panākt ar gaismas intensitātes maināmo slēdzi. Ja telpā ir logi, tad dienas laikā apgaismojums mainās, līdz ar to nav vajadzība visu laiku izmantot ļoti spilgtu, vai arī blāvu apgaismojumu. Izmanto iespēju regulēt gaismas intensitāti, bet, ja tas nav iespējams, izmanto sveces un citus gaismas ķermeņus, kas var papildināt un mainīt noskaņu.

Sveču gaisma un aromāts

Sveču gaismai piemīt īpaša noskaņa, ko nevar radīt ar nevienu citu apgaismojumu, tāpēc izmanto šo priekšrocību. Sveces var ievietot dažādos svečturos, bet var arī vienkārši izkārtot uz vannas malas, plauktiņiem vai pat grīdas, skatoties pēc tā, kāds ir iekārtojums. Arī aromātam telpā ir liela nozīme. Ja būs jūtami ķīmiskie līdzekļi pēc vannas istabas uzkopšanas, nekāda diženā SPA noskaņa nemaz nevar tikt radīta, tāpēc regulāri izvēdini telpu un iesmaržini to ar kādu ēterisko eļļu. Izmantojot aromātiskās sveces, tiks nošauti divi zaķi ar vienu šāvienu.

Mākslas darbs

Pat tad ja neesi to ievērojis, SPA salonos vienmēr ir izvietoti mākslas darbi, jo tie rada īpašu noskaņu un interjeru, tāpēc aizņemies šo ideju sev par labu. Mākslas darba izvietošana ir arī sava veida telpas personificēšana, taču tam jābūt tādam, lai tas neapniktu pārāk ātri.

Sēdvietas izvietošana

Patīkamo SPA noskaņu var radīt arī papildus mēbeļu izvietošana, šajā gadījumā tāda, kas ļauj apsēsties. Papildini vannas istabu ar mīkstu krēslu, nelielu dīvāniņu, beņķi, kas ne tikai izskatīsies eleganti, bet arī ļaus uz mirkli atlaisties pēc relaksējošas vannas. Šāds risinājums arī atvieglos pedikīra veikšanu mājas apstākļos.

Kārtība uz virsmas

Protams, rīta cēlienam ir nepieciešams ne viens vien kosmētikas un higiēnas līdzeklis, taču tam visam noteikti nevajadzētu atrasties uz plaukta vai izlietnes virsmas. Centies visu nepieciešamo paslēpt aiz durtiņām plauktos, bet pirms tam rūpīgi izvērtē, vai tiešām visiem šiem priekšmetiem ir jāatrodas vannas istabā un vai tie tiešām tiek pilnvērtīgi izmantoti. Uz virsmas vari novietot pieskaņotas burciņas vai trauciņus, kur glabāt vatītes, irbulīšus, zobu birstes un citus priekšmetus.

Telpaugu ieviešana

Tieši tā, arī vannas istabā ir jābūt kādam telpaugam, jo tie ne tikai lieliski papildināt telpas noformējumu, bet arī attīrīs gaisu. Ja neesi pārliecināts par augu piemērotību apstākļiem, tad droša izvēle vienmēr būs alveja, bambusi, filodendri un dažādi sukulenti, kas neprasa īpašu apkopi un vidi, taču tie palīdzēs radīt SPA noskaņu telpā.

Vannas paplāte

Ja vannas istaba ir apveltīta ar izvietotu vannu, tad iegādājies speciālo vannas paplāti. Tā būs zelta atradums brīžos, kad vēlēsies vannu apvienot ar lasīšanu vai vīna glāzes baudīšanu, jo uz tās var viegli un ērti nepieciešamo uzglabāt. SPA noskaņas radīšanai vannā, šis papildinājums noteikti būs liels ieguvums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!