Foto: PantherMedia/Scanpix

Vannas istabas iekārtojums ir ļoti svarīgs, jo ar šo telpu sākas diena. Pārdomāta un pareizi izplānota telpa uzlabo noskaņojumu, ļauj atpūsties un uzkrāt spēkus straujajam ikdienas skrējienam, vienlaicīgi pildot arī savas praktiskās funkcijas.

Vēlme ietaupīt, iegādājoties lētākas mēbeles, galu galā var izrādīties papildu tēriņi - tā kā vannas istabas gaiss visbiežāk ir silts un mitrs, mēbelēm jābūt izgatavotām no  īpaši apstrādāta materiāla. Mēbeļu kvalitāte un pārdomāta plānošana ir daudz svarīgāka par dekoratīviem elementiem, tomēr jāņem vērā arī telpas izmērs.

Arī šaurām telpām var rast risinājumu, kā veiksmīgāk izvietot mēbeles, kur glabāt visas vannas istabai piederīgās lietas. Skapīši, vaļēji plaukti, atvilktnes - rūpīgi jāizvērtē, kā ērti un parocīgi izvietot higiēnas priekšmetus, kas parasti krājas uz izlietnes malas, radot nekārtīgu un nevīžīgu iespaidu. Krāsu un materiālu izvēlē jāvadās pēc kopējās telpas noskaņas un savas gaumes.

Ja telpa ļauj izvērsties, apdomā, varbūt ir mēbeles no citām istabām, kurām var piešķirt jaunu elpu un izmantot tās kā vannas istabas interjera elementus. Piemēram, nelielu,  senlaicīgu rakstāmgaldu var novietot vannas istabā un izmantot kā tualetes galdiņu. Dekoratīvas stikla vāzes un traukus var izmantot sīklietu glabāšanai, novietojot uz sienas plauktiem. Svarīgi tomēr nepārcensties ar dekorācijām, jo šīs telpas galvenais uzdevums ir higiēna.


Papildu ērtībai vannas istabā var novietot mēbeli sēdēšanai - neslīdošu, mitrumizturīgu soliņu vai pat greznu krēslu, ja ir pietiekami daudz vietas. Lai pasargātu audumu no mitruma iedarbības, to var apstrādāt ar speciālu  līdzekli mitruma aizturēšanai.

Mirdzošas marmora virsmas, lielas stūra vannas, ultramodernas dušas kabīnes un dubultas izlietnes papildu ērtībai ir plašu vannas istabu ekskluzīvā priekšrocība, bet arī mazas telpas var izskatīties grezni, ja to iekārtošanā izmantotas sirdij tuvas krāsas, saskaņoti dvieļi un aksesuāri, dekoratīvas sveces un pat ziedu kompozīcijas.

Foto: PantherMedia/Scanpix
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!