Foto: Shutterstock
Rīta duša vai silta vakara vanna rada neaizstājamas sajūtas, tāpēc uzturēšanās vannasistabā parasti ir ļoti patīkams dienas mirklis. Lai interjeru tur padarītu arī acīm baudāmāku, vari gan uz grīdas, gan plauktiem izvietot augus dažādās variācijās, kuri vienmēr atsvaidzināts telpas kopskatu.

Šis stāsts noteikti jāsāk ar to, ka daudzi uzskata – vannasistabas gaisa mitrums un ēnainā vide neļauj augiem tur plaukt un zelt. Šajā apgalvojumā ir tikai daļa taisnības, jo atsevišķu augu attīstību šāda vide it nemaz neietekmē. Pie tādiem augiem minamas orhidejas, kaktusi un sukulenti, tropiskie telpaugi u.c. Plašāk par augiem, kuri vannasistabā spējīgi gozēties pilnā krāšņumā, lasi šeit.

Kad tikts skaidrībā ar augu izvēli, jāsāk domāt, kā tos skaisti vannasistabā novietot. Primāri, protams, viss atkarīgs no telpas izmēriem, taču realizēt ir iespējams visu!

Ja vannasistabā ir kāda neizmantota siena, vari uz neliela plauktiņa novietot mazizmēra augus stiklotos traukos. Regulāri pārbaudi augsnes mitrumu, kārtīgi aplej un iegūsi gaumīgu dekoru.

Kārtīgi piestiprinot, vari uzkarināt telpaugu virs vannas vai pašā telpas stūrī. Ja izdodas iegādāties glītu mākslīgo augu, piemēram, papardi, tad tā var kalpot kā ilgtermiņa dzīvo augu aizstājējs.

Orhidejas, brīnumainās orhidejas! Šis ziedošais augs lieliski papildinās vannasistabas interjeru, dodot dzīvīgāku un krāsaināku skatu. Papildus dažādu krāsu orhidejām, kuras izvietot uz vairākiem plauktiem, apdomā podiņu greznošanu dažādās krāsās.

Ja vannai ir neliela, gluda mala, vari uz tās novietot kādu telpaugu. Protams, ar noteikumu, ka tas netraucē vannošanas procesā vai tiek izlikts gadījumos, kad mājās ir ciemiņi.

Pastāv variants zaļos interjera elementus ik pa laikam nomainīt. Vari apskatīt lielisku variantu, kā izmantot egļu zarus, taču jārēķinās, ka tie pēc neilga brīža nobirs. Šādā gadījumā tie noteikti ātri neapniks!

Gaumīgi un skaisti! Lūk, kā viens neliels telpaugs krāšņo neitrāla interjera vannasistabu.

Ja vannasistabā ir logs, vari to izmantot auga novietošanai. Šādā veidā arī izvairīsies no nevajadzīgu priekšmetu turēšanas vannasistabā, kā tas nereti mēdz notikt.

Lielākās vannasistabās gaumīgi izskatīties masīvāka telpauga novietošana uz zemes. Vislabāk šādus podus novietot telpas stūrī.

Izvietojot telpaugus, eleganti izskatīties simetrisks dalījums. Ja izvēlies nelielu podiņu likt vienā izlietnes pusē, veiksmīgs variants būs vēl viena novietošana otrā stūrī.

Augs kā glezna! Skaists variants, kā telpaugu piestiprināt pie sienas un ļaut tam grezni dzīvot savu dzīvi.

Gaumīgi vannasistabā izskatīsies vairāki telpaugu podi, no kuriem viens būs akcentējošs, bet otrs – papildinošs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!