Foto: Shutterstock
Domājot par flīžu iegādi, jāatceras, ka galvenais faktors ir telpa, kurā flīzes tiks ieklātas. Vannasistabu grīdām ar paaugstinātu mitrumu un dušas zonām, kuras nepārtraukti ir saskarē ar ūdeni, ir paredzētas flīzes, kuru virsma apstrādāta pret slīdēšanu.

"Visbiežāk keramikas flīzēm ražošanas laikā tiek iededzināta strukturēta virsma – tā ir speciāla keramikas pulvera glazūra (rupjas konsistences, asa pēc taustes), kas rada nepieciešamo saķeri starp grīdas virsmu un pēdu. Pretslīdes efektu var panākt arī citos veidos, piemēram, akmens masas flīzēm iededzinot ar lāzera palīdzību, virsmu ķīmiski apstrādājot vai pārkaisot ar kvarca smilšu pulveri un pārklājot ar caurspīdīgas lakas slāni," pastāsta "Hansas Flīžu tirgus" direktore Lilita Saulīte.

Kā skaidro eksperte, ir piecas flīžu pretslīdes klases, kur gradācija ir no R9 līdz R13 – zemākā izturība pret slīdēšanu ir R9, augstākā R13 (ražošanas telpām, kur ir saskare ar eļļām, taukiem). Vannasistabas grīdai ieteicamas flīzes ar R9–R10, dušas zonai – R11.

Ar citām svarīgām niansēm, kuras noteikti apdomāt un ņemt vērā, iegādājoties flīzes, vari uzzināt ceļvedī šajā "Delfi Plus" rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!