Foto: Shutterstock
Skandināvu stils šobrīd ieņēmis vadošo lomu katrā telpā un arī vannasistabā, kur it kā allaž ir par maz vietas, taču ''Houzz'' atrodami gana daudz piemēru, kas apstiprina, ka arī dažos kvadrātmetros var ļoti veiksmīgi īstenot tīkamā stila nianses.

Runājot par skandināvu stilu, skaidrs, ka te jādominē gaišiem toņiem, un teju visur priekšroka tiek dota baltumam. Un ne velti – tas palīdz vizuāli paplašināt telpu, turklāt noskaņa gluži vienkārši ir omulīgāka.

Ja vēl izdodas balto apvienot ar koka elementiem, pavisam lieliski!

Nevajag domāt, ka šāds stils piedien tikai vannasistabām, kuru platība pielīdzināma viesistabai. Atrodami arī pavisam nelieli interjeri, kur stils visai veiksmīgi sevi parādījis. Flīzētas sienas ir viens no šī stila pamatelementiem.

Plastmasas veļas grozu vietā ļoti labi izskatīsies audumu saiņi ielikti metāla grozos, bet tikpat labi tie var būt pīti grozi.

Šāda stila vannasistabā būtiski iekārtot visu tā, lai pēc iespējas mazāk sīkumu būtu redzamās vietās. Tātad plauktiem jābūt slēptiem.

Šim stilam pat ļoti piedien koka trepītes – tās var izmantot kā dvieļu, halātu pakaramos, turklāt tie izskatīsies kā būtiski interjera elementi.

Noteikti neaizmirsti par telpaugiem! Tiem skandināvu stila interjerā ir ļoti liela loma. Ja nav atbilstošu augu, izvēlies mākslīgos, kas izskatīsies gandrīz tāpat kā dabīgie.

Ja vien vieta to atļauj, atvēli kādu stūrīti gaumīgai mēbelei, piemēram, koka beņķītim, kas kalpos kā plaukts pie vannas. Šādi elementi mājīgi atsvaidzina šķietami sterili balto telpu.

Starp perfekti baltām vannasistabām noteikti izceļas kas tāds – kokā ieskauta vannasistaba.

Skandināvu stila atdarināšanā nevajadzētu aizrauties ar aksesuāru pārbagātību. Atceries zelta likumu - mazāk ir vairāk!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!