Foto: Shutterstock
Visbiežāk vannasistabā redzama klasiska izvēle grīdas segumu jomā – flīzes. To piedāvājums ir gana plašs, sākot no mozaīkflīzēm, beidzot ar lielām akmens flīzēm, tomēr nevajadzētu aprobežoties vien ar šo seguma veidu, ir neskaitāmas radošas alternatīvas. Lai par to pārliecinātos, palūko ''Houzz'' mājīgos interjerus.

Par koka grīdu piemērotību vannasistabai netiek bieži spriests, tomēr velti. Arī šis piemērs veiksmīgi ataino to, ka koks pat vairāk nekā labi izskatās tieši šajā telpā. Protams, tie gan nav rūpīgi ieklāti koka dēlīši, bet gan koka imitācija linoleja formātā, tomēr, ja tas atdarināts tik veiksmīgi, varbūt vērts izvēlēties šādu grīdas segumu?

Tehnoloģijām attīstoties, pieejami tādi grīdas segumi, kuriem it nemaz nekaitē mitrums, līdz ar to imitācijas var būt teicamas.

Koka grīdas segums izskatīsies pasakaini lauku māju vannasistabās, bet mājīgās noskaņas dēļ, ko tas rada, tas piestāvēs arī citviet.

Koka grīdas savā vienkāršībā ir nepārspējamas – faktūra, krāsa un siltums, tas viss kopā rada ļoti mājīgu noskaņu.

Krāsota koka grīda ar visiem defektiem izskatīsies lieliski!

Ir interjeri, kuros nemaz neizskatītos nekas labāk par koka grīdām, tamdēļ ir vērts painteresēties par iespējām tās ieklāšanā, un ja ne visā telpā, tad kaut vietām, kur mitrums tiek mazāk.

Raugoties linoleju virzienā, ļoti aktuāli izvēlēties raibu un krāsainu rakstu grīdas segumu. Šāda izvēle nāks par labu arī kopšanas ziņā – nebūs redzams katrs mazākais pleķis uz šāda raiba fona.

Tanī pat laikā maldīgi pieņemt, ka flīzes ir noiets etaps un ar to dizainu pārsteigt nevar. Var, un kā vēl!

Interesanti izskatīsies, ja miksēsi divu veidu flīzes, kā tas ir šajā piemērā, lielāko laukumu noklājot ar lielām flīzēm, bet vidū, gluži kā paklāju izklāt no mozaīkflīzēm.

Ja vēlies harmonisku un saskaņotu vidi no grīdas līdz griestiem, izvēlies vienādas flīzes visām virsmām. Šādā izpildījumā būs vieglāk izcelties dažādiem aksesuāriem un mēbelēm.

Un kurš gan ir teicis, ka vienā telpā, arī vannasistabā, nav pieņemts kombinēt divu veidu grīdas segumus?

Siltāku un viennozīmīgi mājīgāku noskaņu flīzētā vannasistabā var panākt, ieklājot kādu paklāju.

Imitācijas parketam nereti var būt tik ticamas, ka būtu grūti noticēt, ka tas nemaz nav parkets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!