Foto: Shutterstock
Kuram gan netīk uzturēties vannasistabā! Tur var gan baudīt relaksējošās ūdens peldes, gan arī pucēties dažādiem saviesīgiem pasākumiem, tāpēc šīs telpas interjeru parasti cenšas atstāt visnotaļ piezemētu, izvēloties pārsvarā gaišos toņus. Taču mājīgas un modernas telpas var radīt arī ar krāsu palīdzību – piedāvājam iepazīties ar "Houzz" publicētajiem košajiem un drosmīgajiem vannasistabu piemēriem.

Cilvēki nereti baidās izmantot spilgtākas krāsas vannasistabā, jo tās var šķist "uzkbrūkošas" un ar laiku arī apnikt. Taču izeja ir pavisam vienkārša – dažādas krāsas kombinēt ar tradicionālo balto. Šādā veidā telpa kļūs mūsdienīgāka, modernāka un acīm tīkamāka, kā arī varēsi izpausties, pieskaņojot dažādus akcentus.

Piemēram, sarkanā ir intensīva krāsa, kas vairo enerģiju telpā, bet oranžā – optimistiska un silta krāsa. Zilie toņi interjerā palīdz samazināt asinsspiedienu un palēnina sirdsdarbību, tāpēc zilā krāsa tiek uzskatīta par nomierinošu un relaksējošu. Arī zaļie toņi ir neitrāli, harmoniski, turklāt tie labvēlīgi ietekmē veselību un interjerā ievieš svaigumu.

Lūk, drosmīgi piemēri krāsu izmantošanai dažādu interjeru un lielumu vannasistabās!

Šajā nelielajā vannasistabā, kuras galā iebūvēta duša, sienu krāsojumam izmantota sarkanā krāsa.

Viena puse balta, bet otra – dzeltena! Izmantojot saules krāsu, telpā saglabāts gaišums un radīts mūsdienīgums.

Arī no melnās krāsas vannasistabu interjeros baidīties nevajag. Galvenais telpā iebūvēt, piemēram, gaišu izlietni, klozetpodu vai spoguļa rāmi. Tāpat vannasistabā gaišumu ienesīs maigu toņu dvieļi.

Šīs vannasistabas viena siena rotāta ar zaļās un zilās krāsas sajaukumu – sienai izvēlētas flīzes piparmētru tonī, kas atsvaidzina kopējo izskatu.

Īsta dāmu vannasistaba, kurā dominē violetie un rozīgie toņi. Akcents šajā piemērā ir arī pieskaņotie vannas aizkari – ar vēl citām interesantām variācijām iepazīsties šeit.

Kā minēts iepriekš, zilā krāsa nomierina, tāpēc vannasistabā tās izmantošana ir apsverams variants. Attēlā redzamajā telpā zili krāsoti arī skapīši.

Melns un balts – vistīrākā klasika!

Taču melnu var kombinēt ne tikai ar baltu, bet arī, piemēram, gaiši zaļu, kā tas redzams šajā vannasistabā.

Lūk, vannasistaba violetos toņos! Īpaši labi šajā mājvietas telpā un interjerā iederas orhidejas, kas, starp citu, ir viens no augiem, kas spēj izdzīvot un ziedēt specifiskajos vannasistabas apstākļos. Par vēl citiem augiem, kuri šādā vidē jūtas labi, lasi šeit.

Košus virtuvju interjera variantus atradīsi šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!