Foto: Shutterstock

Sīkās un skaistās flīzes, kas savērptas skaistā mozaīkā gar sienām, griestiem un grīdu, sen jau vairs nav tikai vannasistabas jājamzirdziņš. Tās ir plaši izmantots interjera elements, un, savu popularitāti iekarojušas tik ļoti, ka nu jau pieejamas ne tikai dažādās krāsu variācijās, bet arī izmēros.

No pavisam nelielām (2x2 cm), līdz pat sešstūra formu flīzēm, kas izskatās pēc šūnām. Iedvesmojies, un kas to lai zina, varbūt ja ne šovasar, tad nākamgad remonta laikā ieviesīsi ko tādu arī savā mājoklī.

Vannasistabas izklāšana ar smalkajām mozaīkflīzēm jau kļuvusi par klasiku, un daudzus vairs nepārsteidz. Tās kalpo ne vien sienu aizklāšanai, bet arī aizvieto dušas kabīni, noflīzējot ar to mākslīgi veidotas sijas un paaugstinājumus.

Īpaši skaisti smalkais flīžu raksts izskatās pie virtuves sienām, tieši darba zonā.

Ar flīžu palīdzību iespējams interjerā īstenot pat tādus klasiskus auduma rakstus, kā "doogtooth" jeb suņa zobu, kuru savulaik savās kolekcijās izmantoja Koko Šanele.

Ar flīžu palīdzību var arī skaisti izcelt spoguli ne tikai vannasistabā, bet arī gaitenī vai kādā citā telpā.

Mākslinieciskākās un radošākās dvēseles flīzēšanai var pieķerties nopietni, un uz sienām veidot sarežģītus zīmējumus. Šādā veidā mēbeles kļūs sekundāras, un visu uzmanību interjerā piesaistīs tieši siena, uzņemoties galveno lomu.

Ķieģeļu sienas efekts tiem, kuri ilgojas pēc industriālisma savā interjerā. Izvēloties taisnstūra formas lielākas flīzes, to itin viegli var panākt. Efektu piešķirs arī dažādu krāsu izvēle.

Nelielās flīzītes ļauj rotaļāties ne tikai ar krāsām, bet arī to izlikšanas veidu. Par stila odziņu var kļūt arī dažādi motivējoši uzraksti.

Bet vēl lielāku šarmu var panākt ar apaļajām mozaīkas flīzēm. Piemēram, šeit par odziņu kļuvusi apaļa sija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!