Foto: Shutterstock
Ātrākais un arī efektīvākais veids, kā mainīt vannasistabas dizainu, ir nomainīt sienu noformējumu. Flīzes ir jau nedaudz novecojis materiāls, kas vairumam ir arī jau kļuvis apnicīgs, tāpēc arvien biežāk tiek meklēti neordinārāki risinājumi ar tapešu pārklājumu, kas vairumam šķiet nepiemērota ideja vannasistabai, taču tā nebūt nav.

Viens no variantiem, kā vannasistabā var tikt īstenota ideja par rakstainu sienu, ir vinila tapetes, taču arī tās ieteicams līmēt tikai vietās, kur nav tieša saskarsme ar ūdeni. Vinila tapetes atšķirībā no parastajām tapetēm ir izturīgākas, jo to sastāvā ir sintētisks piejaukums, kas pārklājumu padara praktiskāk lietojamu tādās telpās kā vannasistaba.

Ja nav iespēja izmantot speciālās tapetes vannasistabai, var tikt izmantotas arī parastās papīra tapetes, tikai tādā gadījumā tās nevar būt vienīgais sienas segums, bet gan kā papildinājums kaut kam ūdensizturīgam. Parastās tapetes var droši līmēt sienas daļā virs izlietnes un citās brīvās sienas plaknēs vannasistabā. Vajadzības gadījumā tapetes var tikt nolakotas ar matētu, īpaši izturīgu laku vairākās kārtās, lai telpā esošais mitrums nekaitētu sienas klājumam.


Efektīvs rezultāts tiks panākts arī tad, ja tapetes tik papildinātas ar flīžu seguma joslu, tādā veidā apvienojot gaumīgo noformējumu ar praktiskumu, ja telpā tomēr nav tik pateicīga ventilācija.

Tapetes ar liela izmēra rakstiem un ornamentiem vannasistabā viennozīmīgi būs oriģināls un radošs risinājums, taču jārēķinās ar to, ka šādos gadījumos telpa tiek padarīta vizuāli mazāka.

Savukārt vertikālas joslas un strīpas radīs ilūziju par augstākiem griestiem, bet horizontālas līnijas padarīs telpu platāku, līdz ar to tapešu izvēle var būt arī ļoti veiksmīgs risinājums atbilstoši telpas īpatnībām.

Tapešu dažādība ir tik raiba un bagātīga, ka dažiem varētu būt grūtības izvēlēties kaut ko vienu no visa plašā piedāvājuma.

Sienas klājumam ar tapetēm noteikti nav jābūt ievērotam uz visām sienām, šī ideja var tikt izmantotai tikai vienas vai divu sienu noklāšanai, īpaši tad, ja raksts ir raibs. Pārāk lielos laukumos var tikt panākt nevēlams efekts ar pārlieku lielu raibumu un krāsainību.

Ja tapešu piedāvājumā nav nekas tāds, kas atbilstu tavai gaumei, jebkuru tapeti var nokrāsot ar ūdensizturīgu krāsu, veidojot ar to rakstus, ornamentus vai pašam savu mākslas darbu. Pašu krāsotas sienas noteikti būs oriģināldarbs, turklāt tāds risinājums būs neatkārtojams, tāpēc arī šo ideju labprāt izmanto ne viens vien pārmaiņu veicējs savā vannasistabā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!