Foto: Shutterstock
Vannasistaba bez logiem nav pasaules gals! Jā, telpā neieplūdīs dabiskā gaisma, kā rezultātā šādā telpā telpaugus audzēt nevarēs, bet ir daži knifiņi, kā telpā ienest gaišumu.

Iedvesmojoties no portāla "Houzz", aplūkojām piecus veidus, kā telpā ienest gaišumu:

Izvēlies balto krāsu! Tas attiecināms ne tikai mēbeļu un santehnikas izvēlē, bet arī sienu apdarē. Balto krāsu vari ienest arī ar aksesuāru vai tekstiliju palīdzību, piemēram, ar baltu paklājiņu.

Iemīli stiklu, pulētu metālu un spoguļus. Ja telpā gaisma neieplūst caur logiem, tad jādomā citi veidi, kā vannasistabu padarīt gaišāku! Viens no šādiem veidiem ir pareizā materiālu izvēle. Lūk, daži piemēri! Spoguļus var ne tikai kārt pie sienas, bet tos var iestrādāt arī mēbelēs. Paturi prātā arī veco un labo ieteikumu, ka spoguļi telpu vizuāli paplašina!


Izvēlies vannasistabas mēbeles uz "kājiņām". Ko gan tas nozīmē? Pavisam vienkārši - tās ir tā sauktās atvērtā tipa mēbeles, kurās viss ir kā uz delnas, piemēram, skapīši bez durvīm. Kā skaidro portāls, šāda tipa mēbeles mazinās sajūtu, ka atrodaties "kastē".

Papildini telpu ar spoguļiem. Kā jau minējām iepriekš, tad spoguļi var radīt vizuālu iespaidu, ka telpa ir par kripatiņu lielāka! Kur tos likt? Pie sienas, durvīm, uz mēbelēm un citviet!

Izvēlies piemērotus gaismekļus! Ja dabiskā gaisma telpā neieplūst, tad, protams, laba alternatīva ir dažādi gaismas ķermeņi. Kas jāņem vērā, ierīkojot vannasistabā apgaismojumu, lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!