Foto: Shutterstock
Ja reiz vannasistabā ir logs, pat tad, ja viens un tas pats pavisam neliels, nevajadzētu liegt tā funkciju – ļaut iespīdēt dienas gaismai, tāpēc iedvesmojies no šiem interjeriem un atrodi savai telpai piemērotāko ideju.

Bieži pieļauta kļūda ir logu aizklāšana pilnībā, lai nebūtu ne mazākās iespējas no ārpuses redzēt telpas iekšpusi. Tomēr to var panākt arī pilnībā neizklājot logus ar smagnējām žalūzijām. Viens no pateicīgākajiem veidiem, kā jau tā mazo telpu nepadarīt vēl mazāku, ir izmantot speciālās logu uzlīmes.

Masters Residence

Tās pieejamas dažādām apdrukām un matētas, bet ir arī tādas uzlīmes, kas ļauj no iekšpuses visu redzēt aiz loga, bet no ārpuses neviens neredz telpā.

Dechado white printed design

Mazākā telpā ar šauru, nestandarta izmēra logu ieteicams izvēlēties tieši šīs uzlīmes, turklāt neitrāla, gaiša uzlīme palīdzēs telpā radīt plašuma sajūtu. Nestandarta izmēra logiem šis varētu būt teju vienīgais risinājums, jo nedz žalūzijas, nedz aizkarus tik viegli neiekārt.

Clerkenwell Flat

Labi izskatīsies, ja lielākos logos uzlīmes izmantosi tikai apakšējā daļā, paverot skatu uz āru pa augšējiem logiem un ļaujot iespīdēt vairāk dienas gaismai telpā.

Dunsany Road

Ja vannasistaba ir liela un plaša, kā arī logs nav no mazākajiem, telpai piestāvēs mājīgi un plandoši aizkari, bet papildu logu aizsegšanai var izmantot žalūzijas logu iekšpusē.

Elmbrae

Plandoši aizkari nereti pievērš logiem pārāk lielu uzmanību un tie izskatās smagnēji, tāpēc var izmanot šo ideju ar aizkariņiem, kas izlikti tikai loga apakšdaļā, ļaujot saulītei iespīdēt telpā pa loga augšpusi.

House in Sonoma

Gaumīgi izskatīsies, ja jau iepriekš loga vietā ieplānosi flīzējumu, kas ļauj iespīdēt dienas gaismai, bet tanī pat laikā neļauj caurredzēt telpā notiekošo.

Modern Bathroom in Decatur

Žalūzijas, protams, ir ļoti labs risinājums vannasistabai, ir tikai jāpielāgo tās telpai. Ar baltu krāsu nekad nekļūdīsies, it īpaši, ja tādas ir arī sienas. Ar žalūzijām vienmēr varēs regulēt gaismas intensitāti telpā, un tā ir liela priekšrocība.

Muswell Hill 2014

Vannasistabai pateicīgs risinājums logu noformēšanai ir arī romiešu žalūzijas. Kad vajag, var aizklāt logu pilnībā, bet, kad gribas, lai gaisma iespīd vairāk, žalūzijas uzrullē augšā.

Master Bath

Savukārt vannasistabā, kas iekārtota mājas jumta daļā, kur sienas ir slīpas, nemaz nevajag žalūzijas, aizkarus vai uzlīmes, ja vien kaimiņi tādā veidā neredz telpas iekšpusi.

My Houzz: Adamo Family

Tomēr arī šādiem logiem ir iespējams uzstādīt speciālu mehānismu ar nolaižamu žalūziju.

Village House

Ja vien telpai tas piestāv un tā ir gana plaša, labi izskatīsies aizkari līdz pašai grīdai. Ne tikai viesistaba un guļamistaba ir šādam logu noformējumam piemērota, arī vannasistabā kas tāds izskatīsies ekselenti.

MAR VISTA MODERN
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!