Foto: Shutterstock
Neviena virtuve nav iedomājama bez virtuves piederumiem – sākot ar nažiem, beidzot ar lāpstiņām un korķviļķiem. Liels palīgs tam ir virtuves organizatori, kuros var ērti sagrupēt visus piederumus. Lūk, 10 labas idejas, kā uzglabāt virtuvē darba rīkus!

Savulaik jau rakstījām par radošām idejām pannu un katlu novietošanai virtuvē, bet tagad, iedvesmojoties no portāla "Houzz", aplūkojam dažādas idejas, kā uzglabāt virtuves piederumus – nažus, dakšiņas, karotes un pārējo.

Tos, kā jau minējām, var uzglabāt aiz skapīša durvīm, bet tikpat labi tos var arī novietot uz galda virsmas. Tā teikt, lai vienmēr viss ir pa ķērienam. Savā ziņā tas var kalpot kā dizaina elements, bet no otras puses – aizņems lieku vietu uz galda virsmas, kā arī uz darba rīkiem ātrāk krāsies putekļu kārtiņa. Virtuves rīkus var arī piestiprināt pie sienas ar āķīšiem vai speciālu magnētisko sienas paneli, kas arī būs lieliska interjera odziņa, taču skaidrs ir viens – visus piederumus šādi salikt nevarēs.

Piederumi salikti dziļās kastēs. Skaisti, vai ne? Bet, ja patīk šāds risinājums, tad jāpadomā arī par praktisko pusi, proti, tīrīšanu.


Kā trepītes. Virtuves piederumi novietoti dažādos līmeņos, atliek tikai pavilkt nepieciešamo! Atceries, ka tos piederumus, kurus izmanto biežāk, liec parocīgākajā plauktiņā!

Magnētiskā siena un āķīši. Vienmēr pa rokas tvērienam! Piekritīsiet, ka šāda siena tomēr izskatās nedaudz par masīvu.

Glabātuve galda virsmā. Neparasti, vai ne? Cits jautājums, protams, par to, kā to tīrīt.

Lūk, vēl viens risinājums, kā uzglabāt nažus!

Speciālais skapītis tieši virtuves rīkiem. Ierasts, ka šādos skapīšos parasti novieto garšvielas vai vīnus, bet, lūk, to var izmantot arī šādi! Piederumi salikti vertikāli, turklāt ir vieta arī garajām lāpstiņām, karotēm, putojamajai lāpstiņai un pat mīklas rullim.

Atvilktne pa visu virtuves virsmu. Šādi nebūs jārakājas pa vienu atvilktni, meklējot nepieciešamo darba rīku. Pārskatāmi, turklāt katram piederumam ir sava vieta. Ja vieta telpa atļauj, tad droši var realizēt šādu glabātuvi!


Karotīšu turētājs. Pie sienas var piestiprināt šādu turētāju, kurā salikt visas koka karotes. Labi iederēsies kārtīgās lauku mājās vai dzīvokļos, kuru interjers ir ar "rustic" (lauciniecisku) piešprici.

Primitive Antique-style Wooden Spoon Rack by Red Rooster Bed and Breakfast

Uz galda virsmas. Izvēlies skaistus traukus, kuros salikt visus nepieciešamos virtuves piederumus. Šie trauki var būt no stikla, keramikas vai metāla – kā nu pašam patīk!

Foto: Shutterstock

Īpašā atvilktne cepamformām un restītēm. Ļoti ērts risinājums. Tās nav saliktas vienā čupā, turklāt būs viegli izņemt!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!