Foto: Shutterstock

Ja runa ir par virtuves darbiem, tad daži šajā telpā ir kā zivis ūdenī, bet citiem virtuves darbi ir mokas, kur nu vēl, ja runa ir par ēdiena gatavošanu. Kā panākt, lai virtuvē valda miers un harmonija, padomos rakstā tālāk dalās portāls "Houzz".

Nedari vairākas lietas vienlaicīgi. Noteikti paši kādreiz virtuvē esat darījuši vairākas lietas reizē, kā rezultātā ēdiens uz plīts piedeg, siltā kafija atdziest, nemaz nerunājot par citām likstām.

Panāc soli pretī! Ja tavam dzīvesbiedram ir kāda lieta, ko viņam ļoti nepatīk darīt virtuvē, piemēram, tīrīt plīts virsmu, tad izdari to viņa vietā. Varbūt viņam nepatīk griezt dārzeņus, bet viņš labāk iznesīs atkritumu tvertni, kas tev nav tīkams darbiņš. Pārrunājiet, kā viens otram virtuvē varat palīdzēt!

Neaizmirsti par "zelta likumu" trauku mazgāšanā. Ja tu gatavo, tātad – tev trauki nav jāmazgā. Šo darbiņu paveic kāds cits. "Houzz" atzīmē, ka šādi izvairīsieties no konfliktsituācijām par trauku mazgāšanu. Protams, šis likums nestrādās, ja tev pašam patīk mazgāt traukus.

Pārāk daudz pavāru vienā telpā. No šādas situācijas, kā norāda portāls, vajadzētu izvairīties, jo nereti valda domstarpības, nemaz nerunājot par to, ka virtuvē visiem nav vietas. "Houzz" rosina jau laicīgi palīdzēt pavāram, proti, sagriezt visu vakariņām, un tad virtuvē ierodas pavārs, kurš visu ēdienu "saliek kopā".

Veido iepirkumu sarakstus! Jau laicīgi piefiksē, kas tavā virtuvē ir beidzies! Portāls iesaka veidot arī ģimenes iemīļotāko recepšu grāmatu vai sarakstu, kurā uzskaitītas visas sastāvdaļas. Tas atvieglos iepirkšanos, kā arī kārtējos jautājumus no sērijas: "Mammu, kas tajos salātos bija jāliek iekšā?"

Virtuve nav vieta, kur risināt strīdus. Paturi prātā, ka drošība šoreiz ir pirmajā vietā! Ēdiena gatavošana un spraigas diskusijas nav savienojamas, jo strīdi var novērst tavu uzmanību, kā rezultātā vari sevi savainot, piemēram, netīšām iegriezt pirkstā utt.

Noalgo palīgus. Ja visi esat aizņemti un virtuves darbiem laika vienkārši nav, tad prasiet palīdzību no malas. Ir uzņēmumi, kas var palīdzēt ar uzkopšanas darbiem! Jā, protams, nāksies šķirties no zināmas naudas summas, bet vismaz būsi pasaudzējis savus nervus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!