Foto: Shutterstock

Ja kādu laiku nav veiktas pārmaiņas virtuves interjerā, agri vai vēlu gribēsies ieviest ko jaunu, bet, ja gribas ko spilgtāku, bieži biedē doma, ka gala rezultāts varētu izskatīties pārāk bērnišķīgs vai bezgaumīgs. Lai nepieļautu kādas kļūdas un varētu priecāties par paveikto, izmanto portāla houzz.com ieteikumus un ievies omulīgajā telpā vairāk dzīvesprieka.

Viens no pamatlikumiem, kas jāievēro, ieviešot pārmaiņas, ir veikt tās ne pārāk kardinālas iepriekš esošajām. Spēcīgs kontrasts var radīt vilšanos un nožēlu par izdarīto, tāpēc sākumā noteikti izmēģini spilgto krāsu ieviešanu ar nelieliem akcentiem. Tie var būt krēsli un trauki, kā tas ir uzskatāmi parādīts šajā piemērā. Ar to būs gana ievērojamām pārmaiņām, turklāt kopskats neapniks tik ātri, kā tas būtu gadījumā, ja tiktu nokrāsota vieta siena kādā spilgtā tonī.

Ja virtuves fons ir pietiekami neitrāls un ir vēlme izpausties lielākos krāsu laukumos, var izmantot virtuves iekārtu. Krāsainas durtiņas pavisam noteikti atsvaidzinās kopskatu un atmosfēra būs krietni vien dzīvespriecīgāka. Vienīgi šādā gadījumā ir jāievēro, lai netiktu piesātināts interjers ar raibām lietām. Traukiem jābūt vienkrāsainiem, virtuves ierīcēm saskaņotām un nekam liekam nevajag izcelties.

Gaišs interjers ļauj ieviest jaunus eksperimentus un pārmaiņas, tāpēc vairāku spilgto krāsu salikums pie kādas no sienas, kalpos kā telpas akcents. Tas var būt sienas krāsojums, tapetes vai pat flīzes, galvenais ir ļauties kaut kam oriģinālam, bet vienveidīga krāsojuma vietā izvēlēties ko neordinārāku, piemēram, ģeometrisku formu flīzes, kā tas ir šajā piemērā.

Ja nepieciešams izcelt kādu jau esošo krāsu, kā tas ir šajā attēlā, var papildināt telpas noformējumu ar tā paša toņa akcentiem kur citur, piemēram, krēsliem. Tas noteikti ir tā vērts – izmantot tās pašas krāsu gammas toņus, lai tie  papildinātu viens otru un izceltos uz salīdzinoši neitrālā fona.

Drosmīgākie spilgto krāsu cienītāji var ieviest kaut ko tik radošu, kā šo virtuves iekārtojumu, kurā katras durtiņas ir citā krāsā. Nevar noliegt, ka gala rezultāts ir gaumīgs.

Veiksmīgs risinājums, kā ieviest telpā spilgto krāsu klātbūtni, ir virtuves tehnikas maiņa uz jaunu kādā dzīvespriecīgākā krāsas izpildījumā. Tām noteikti nav jābūt visām ierīcēm, var pietikt vien ar cepeškrāsni vai ledusskapi. 

Itin dzīvespriecīgs un rotaļīgs noformējums var tikt panākts ar dažādu krāsu salikumu, nokrāsojot griestus vienā tonī, galda virsmu un krēslus citās krāsās, bet virtuves iekārtu speciāli nesaskaņot. Varētu domāt, ka kopskats ir pārlieku saraibināts, taču galu galā viss izskatās itin gaumīgi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!