Foto: Kerija Broka
Izdzirdot vārdu "remonts", cilvēki bieži saķer galvu, jo šis process parasti saistās ar lielām izmaksām. Portāls "Tava Māja" paviesojās kādā arhitekta Eižena Laubes daudzdzīvokļu nama dzīvoklī Alberta ielā, kur par mazām izmaksām neliela virtuvīte ieguvusi ļoti gaumīgu skatu. Taču lētajam remontam ir galvenais nosacījums – viss jātaisa ar savām rokām.

Virtuves mēbeles ir veidotas no paletēm, dēļiem un citiem koka būvmateriālu atgriezumiem, ko iespējams iegādāties lētāk. Atsevišķi vēl nopirkti krampīši, eņģes, skrūves un citi sīkumi. "Kopējās izmaksas par materiāliem bija vien nieka 30 eiro, bet roku darbs un laiks ir jāiegulda pašam," atzīst dzīvokļa saimnieks Kriss.

Izmaksās neietilpst virtuves tehnika, un arī šajā virtuvē "vecā" tehnika ir iebūvēta jaunajā interjerā. Tāpat šajā gadījumā nav bijusi nepieciešamība pārvilkt komunikācijas. Saimnieks izbūvējis vietu izlietnei, plītij un veļasmašīnai, savukārt sienās ir meistarīgi iebūvēti plauktiņi traukiem.

Koka mēbeles ļauj mājoklim izskatīties dabīgam un ienes siltākus toņus.

Interjeru var papildināt, vadoties pēc gaumes. Šajā virtuvē akcentējošie elementi ir dzīvie augi, skaistie trauki, sveces un citi nieki, kas padara virtuvi mājīgāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!