Domājot par sienu apdari virtuves darba zonā, bieži tiek izvēlētas flīzes, kas ir parocīgs un ērti kopjams materiāls. Bet, ko darīt, ja vēlas ko citādāk?

Ja, piemēram, remonta laikā atbrīvojot sienu no gadu gaitā uzkrātā "kultūras slāņa" - krāsas kārtām, tapetēm vai flīzēm, atklājas glīta ķieģeļu siena, ko noteikti gribas atstāt redzamu, piešķirot telpai oriģinālu akcentu, ko darīt? Atbilde vienkārša - atstāt! Taču, lai siena vieglāk būtu kopjama, virtuves darba zonā tai pāri var pārklāt caurspīdīgu stikla paneli.

Aizvien populārāka kļūst tendence virtuvei piešķirt individuālu un īpašu noskaņu ar apdrukātiem stikla paneļiem, kurus var izvēlēties gan tādā pašā apdarē kā virtuves darba virsma vai pasūtīt oriģinālu dizainu, stāsta interjera salona "Ripo" mārketinga projektu vadītāja Ieva Kilēvica.

Virtuvei piemērotākais būtu vismaz 8 mm biezs kristāldzidrs baltais stikls, ko var stiprināt pie sienas gan neapdrukātu, gan ar personalizētu dizainu, ienesot telpā ne tikai oriģinālus akcentus, bet arī praktiski pasargājot sienu no traipiem un netīrumiem. Apdruka tiek veikta stikla otrajā pusē, tādēļ attēls ir pasargāts no jebkādiem bojājumiem.

Jāņem vērā, ka maksimālais paneļa izmērs ir 2800x1300 mm, rozešu caurumiem jāatrodas vismaz 50 mm no paneļa malām, turklāt stikls pie plīts ir obligāti papildus jārūda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!