Foto: Publicitātes foto

Mūsdienās virtuve ir kas vairāk par funkcionālu telpu, kuru izmanto tikai ēst gatavošanai – šodien tā ir pilna kontrastu, krāsu un pārsteidzošu motīvu. Turklāt vērojama virtuves un dzīvojamo istabu robežu saplūšana, kā rezultātā virtuve kļūst par mājokļa kopējā interjera nozīmīgu daļu. Electrolux eksperti aicina nebaidīties no krāsu eksperimentiem virtuvē un sniedz praktiskus ieteikumus, kā, izmantojot košas detaļas, radīt mājoklī dzīvesprieku.

"Virtuve nenoliedzami ir viena no svarīgākām zonām mājoklī - šeit cilvēki pavada daudz laika, gatavojot un baudot maltīti, apspriežot svarīgus lēmumus ģimenes lokā, daloties dienas iespaidos pie vakariņām. Lai ēst gatavošanas process un sarunas dotu vēl lielāku gandarījumu, Electrolux iesaka papildināt virtuves interjeru ar košiem elementiem, kuri radīs dzīvespriecīgu un pavasarīgu noskaņu jebkurā gada laikā," stāsta eksperts Edgars Grieznis.

Kā atzīst eksperti, pārvērst virtuvi par jautru un unikālu telpu nav nemaz tik grūti. Lai to izdarītu, ne vienmēr jāgaida nākamais remonts, jo šis ir viens no tiem gadījumiem, kad detaļām ir nozīme. Galvenais princips - vienmēr paturēt prātā, ka līdzsvars tiek iegūts, sabalansējot pārdrošo ar vienkāršo.

Spilgti aksesuāri

Krāsaina rīta kafijas tasīte vai košs salātu trauks veiksmīgi atdzīvinās vienkrāsainu virtuvi. Kopā ar traukiem akcentus virtuvei var piešķirt arī ar salvešu, dvieļu un galdautu palīdzību.

Krāsainās virtuves ierīces

Pēdējo gadu tendences liecina, ka krāsainās ierīces sāk pakāpeniski aizvietot standarta balto tehniku. Jau tagad Electrolux piedāvā virkni spilgti sārtu mājsaimniecības ierīču, piemēram, tosteri, tējkannu, AquaSense ūdens filtru, ULTRA/MIX roku blenderi.

Sienu krāsa

Plānojot remontu, rūpīgi jāpārdomā sienu krāsa. Mūsdienās ir pieejams plašs klāsts ar dažādiem apdares materiāliem, kas ļauj izvēlēties sev tīkamāko krāsu. Tāpat var izvēlēties dekorēt sienas ar lielu krāsainu ornamentu, kas piešķirs virtuvei īpašu raksturu.

Mēbeļu krāsa

Ja sienas virtuvē ir vienā krāsā, kontrastu var radīt krāsainās mēbeles. Piemēram, gaišas vienkrāsainas sienas veiksmīgi papildinās drosmīgu toņu mēbeles - sarkanās, zaļās vai silti oranžās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!