Foto: Shutterstock
Ja dzīvojamās telpās spilgtu krāsu klātbūtne vairs nešķiet nekas neparasts, tad virtuvē, it īpaši santehnikas izvēlē, spilgtās krāsas ir līdz galam neiepazītas. Vācu-dāņu dizainere Gesa Hansena sniedz iedvesmojošus padomus, kā kombinēt krāsainu izlietni ar virtuves mēbelēm, virsmu un aksesuāriem.

"Virtuve vairs nav auksta un sterila atsevišķa telpa mājoklī, tā ienāk mūsu dzīvojamā telpā. Krāsas virtuves izlietnei piešķir dzīvīgumu un siltumu. Izmantojot augstas kvalitātes keramiku, parādās iespēja variēt un izveidot vēl nebijušus krāsu salikumus," stāsta dizainere, iedvesmojot izvēlēties netradicionālu toņu izlietnes virtuvei.

Smaragda krāsa ieviesīs svaigu pavasara sajūtu mājās un lieliski saderēs ar tumšu kastaņkoka galda virsmu. Ja vēlaties papildināt virtuvi ar zaļo toni, dizainere iesaka maigo piparmētras vai meža zaļo toni izmantot sienu dekorēšanai. Svaigi zaļais meža tonis vēl vairāk izcelsies uz betona vai matēta metāla fona.

Foto: Publicitātes foto

Saullēkta dzeltenais nodrošinās virtuvē vasaras elpu. Kombinācijā ar gaišu ozolu, dzeltenais tonis ieviesīs svaiguma un maiguma efektu. Gaišā telpā saullēkta toņi ideāli saskanēs ar pasteļtoņiem, savukārt kontrastu cienītāji var izvēlēties melnu granītu vai marmoru. Arī silti brūnais koka tonis piešķirs dabīgu izskatu. Sienām vai kā akcentus izmanto citrona vai saules dzelteno, kas saskanēs ar keramikas krāsu.

Pyrolave

Koraļļa krāsa ir tik spēcīga, ka arī bez akcentiem tā pievērsīs uzmanību virtuvei, kas atgādina krāsaino rudens lapu mirguļošanu zeltainā gaismā. Koraļļa krāsas izlietne saderēs ar gaišām virsmām un mēbelēm, piemēram, pelēku ozolu, bēšu smilšakmeni, baltu marmoru vai gaišu betona virsmu. Maigie pasteļi toņi no rosé vai tumšās marsalas krāsas veidos maģisku harmoniju telpā, savukārt mirdzošs varš radīs interesantu akcentu.

Modern Lake House

Pusnakts zilais ir ziemas krāsa – auksta, bet maigas miglas un gaiši pelēkā apvienojums zilajai krāsai piešķir īpašu auru. Pusnakts tonis ideāli izcelsies uz tradicionālām baltām un zilām mēbelēm, piemēram, gaiša betona krāsas mēbele un balta virsma. Arī gaišāki zilu toņu izlietnes harmoniski iekļausies virtuvē, piešķirot telpai jūras klātbūtni. Gaišs koks, kā piemēram, eļļots ozols, sniegs patīkamu siltu toni un ļaus izcelties gan zilajam tonim, gan citu krāsu aksesuāriem.

Raksts tapis sadarbībā ar ''Villeroy&Boch''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!