Foto: Shutterstock

Aplūkojot skaistās dizaina bildes, kur savu artavu pielikuši profesionāli dizaineri, prātā iezogas pārdomas par to, kā gan to varētu ieviest arī mazās un šaurās virtuvēs. Izrādās, nekas nav neiespējams, un pāris modes aktualitātes var īstenot arī mazākās telpās, iedvesmo portāls housebeautiful.com.

Bundžas un burkas

Viena no šī brīža aktualitātēm, kas apvieno praktiskumu un gaumīgumu, ir dažādu materiālu bundžas, kārbas vai burkas. Vislabāk tomēr izvēlēties caurspīdīga stikla vai plastmasas traukus, jo tad būs ērtāk orientēties piedāvājumā. Šos traukus papildini ar ikdienā nepieciešamajām gatavošanas sastāvdaļām – miltiem, musli, cukuru, riekstiem, graudaugiem un citām sausajām sastāvdaļām, kas jāuzglabā slēgtos traukos. Trauki noteikti nav jāslēpj, tos var skaisti izkārtot uz darba virsmas, sienas plaukta, radot mājīgumu un vēlmi gatavot. Šāds risinājums arī palīdz ietaupīt vietu plašajā produktu klāstā.

Piekarināts stienis

Lai arī šī ir aktuāla modes tendence, patiesībā tas ir ērts atvieglojums katrā virtuvē, turklāt to var īstenot jebkura izmēra telpā. Stienis var tikt ierīkots pie sienas, virs plīts, virtuves iekārtas galā un jebkur citur, kur vien vieta to ļauj. Šo risinājumu var iegādāties būvniecības un mājas preču veikalos ar visiem āķiem, kas kalpo kā pakaramie pannām, kastroļiem, caurduriem un arī piederumiem ēdiena gatavošanai.

Mazgāšanas līdzekļu uzglabāšana

Ja galda virsma nav plaša un lielākā daļa jau ir aizņemta, tad varētu būt, ka tīrīšanas līdzeklim, roku ziepēm nemaz šeit vairs nav vieta. Tā kā šīs lietas tomēr ir nepieciešamības, tad ierīko nelielu statīvu vai stendu, uz kura salikt visu nepieciešamo.

Piederumi pie plīts

Nav iespējama ēdiena pagatavošana bez lāpstiņas, karotes vai kausa palīdzības, tāpēc šie rīki parasti jānovieto pēc iespējas parocīgākā vietā. Šim nolūkam var izmantot iekarināmu spainīti vai trauku, bet tikpat labi līdzās plīts virsmai var novietot kādu trauku vai bundžu, kur izkārtot visu nepieciešamo. Šādu risinājumu var ieraudzīt teju katrā mūsdienīgas virtuves iemūžinājumā. 

Garšaugi un telpaugi

Svaigi zaļumi ir ne tikai modes aktualitāte, bet arī nepieciešamība šajā sezonā, tāpēc to ieviešana ir vēlama ikvienā virtuvē. Viens no veidiem, kā to paveikt, neaizņemot daudz vietas, ir iekarināmie statīvi, kur var iekārt burkas, spaiņus vai traukus ar stādiem. Tādā veidā netiks aizņemta vieta uz galda virsmas, bet zaļumi būs rokas stiepiena attālumā.

Arī telpaugi ir obligāta sastāvdaļa ikvienā modernā virtuves iekārtojumā un arī tos var iekarināt, izkārtot uz plauktiem vai palodzes.

Atklātie plaukti

Klasiskie virtuves iekārtojumi izceļas ar eleganci un estētiku, ko var panākt ar vienkrāsainību, vienkāršību un eleganci, nepārspīlējot ar interjera papildinājumiem. Vaļējie plaukti nav paredzēti pārbagātai produktu, piederumu, rīku un citu lietu vienlaicīgai uzglabāšanai. Labāk izvēlies vienu lietu, kam atvēlēt šo plauktu, tad kopskats būs elegantāks. Tie var būt trauki, glāzes, garšvielas vai pavārgrāmatas. Jo vienotāks būs kārtojums, jo gaumīgāks izskatīsies rezultāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!