Foto: Shutterstock
Kad tiek domāts par mājvietas telpu sadali un dizainu, nereti cilvēki izvēlas virtuvi un viesistabu, divas svarīgas mājvietas telpas, apvienot vienā, tādējādi nelielās vietās radot plašuma sajūtu. Iedvesmojoties no "Houzz", piedāvājam tev iepazīties ar dažādiem variantiem, kā šāds koncepts var tikt realizēts dzīvē.

Kā ierasts, arī atvērtā tipa variantam ir savi plusi un mīnusi. Pozitīvo aspektu sarakstā liekams iepriekšminētais telpas sadalījums, taču negatīvo – izolācija un smaržas izplatība pa dzīvojamo istabu. Pieliekot nedaudz izdomas un darbīgu roku, katru defektu var radīt par efektu, tāpēc, ja sava mājokļa izveidē vai remontdarbu laikā apsver atvērtā tipa variantu, iedvesmu smelies raksta turpinājumā.

Bieži atvērtā tipa konceptā lete vai galds kalpo kā telpu atdalītājs, tāpēc durvis nav nepieciešamas. Pie šī galda/letes iespējams gan gatavot ēst, gan arī ieturēt maltīti neformālākā gaisotnē.

Šajā virtuves un viesistabas apvienojumā akcents likts uz platu un garu leti. Tāpat šajā variantā virtuve ir savā ziņā ierobežota, jo ieejai atvēlēta tikai neliela eja.

Gaumīgi izskatās virtuves un dzīvojamās telpas interjera krāsu saskaņojums. Tā rezultātā rodas harmoniska pāreja no vienas telpas puses uz otru.

Pastāv variants virtuvi ierīkot telpas centrā, un abās malās interjerā iekļaut mēbeles, kuras mazāk attiecināmas uz ēst gatavošanu. Un vēl kas – šāda lete ar augstajiem krēsliem kalpo kā veiksmīgs risinājums, kur saviesīgos pasākumos ļauties nepiespiestām sarunām.

Ja iepriekš redzētās telpas savos izmēros ir visnotaļ lielas, tad šī apbur ar praktiski izmantoto mazo vietu. Uzreiz aiz virtuves letes atrodas ēdamgalds – reizēm nelielos mājokļos arī viesistaba un ēdamistaba apvienotas vienā telpā, jo pie galda var gan paēst, gan arī spēlēt spēles un pļāpāt.

Lūk, skaists atvērtā tipa mājokļa variants! Šeit katrā telpas daļā atrodas tumšs akcents, piemēram, krēslu kājas, skapīši, virtuves galda virsmas u.c.

Atvērtā koncepta virtuvē ir plašākas iespējas izpausties radošajām domāšanai, jo ir vairāk redzamu stūru, plauktu un virsmu. Šajā virtuvē uzmanību piesaista apakšējos plauktos liktās grāmatas, kurās ieskatīties gan gatavošanas procesā, gan arī vienkārši papildināt ar tām interjeru.

Ja virtuve nav nodalīta no viesistabas, jārēķinās, ka nepastāv iespēja aiztaisīt durvis. Reizēs, kad mājās nāk ciemiņi un tiek gatavots mielasts, kārtība virtuvē jāuztur visu laiku, lai viesu skatam nepavērtos netīru pannu un tauku kalns.

Jau iepriekš tika minēts par smaržu izplatību dzīvoklī, kas rodas ēst gatavošanas procesā – šādās virtuvēs jādomā par labiem nosūcējiem pie plīts, kas varētu kaut nedaudz atrisināt šo problēmu.

Atvērtā tipa virtuves variants aiztaupīs problēmas, kas saistītas ar uzkodu vai dzērienu nešanu uz viesistabu – vienā reizē var aiznest vairāk priekšmetu, jo nav jādomā par durvju atvēršanu un aizvēršanu.


Lai nu kā – no šiem variantiem vari smelties idejas ne tikai, kā iekārtot atvērta tipa mājokli, bet arī iedvesmu dažādiem interjera priekšmetiem, piemēram, interesantiem gaismekļiem, gaumīgiem krāsu salikumiem u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!