Foto: Shutterstock
Virtuves interjeri ir ļoti dažādi, un viens no iekārtojumiem, pēc kā alkst ne viens vien, ir bāra letes ar augstajiem krēsliem pie tās. Šāds iekārtojums liek sajusties kā kafejnīcā, ballītēs virsma ir pateicīga ēdienu pasniegšanai, bet darba dienās tā var kalpot kā galds darbam ar datoru.

Šis ir ļoti veiksmīgs risinājums tam, kā vienā telpā var apvienot divas vēlmes - sala tipa virtuvi ar bāra leti.

Bāra letes priekšrocība ir tā, ka pie tās sēdošie cilvēki var ērti pārredzēt notiekošo virtuves darba zonā, bet ēst gatavotājam ir ērti pasniegt ēdienu pie šādas virsmas.

Pie bāra letes piestāvēs visdažādākie krēsli, turklāt to piedāvājums ir ļoti dažāds un pielāgojams katra gaumes izjūtai.

Ne vienmēr pie bāra letes jābūt grozāmiem krēsliem bez atzveltnes. Arī šādi stabili krēsli ar nedaudz pagarinātu atzveltni būs gana ērti un interjeram pieskaņoti.

Bāra lete var būt arī transformējama un pielāgojama virtuves iekārtai. Piemēram, šajā interjerā leti var izbīdīt uz āru, tad tā būs kā galda virsma, bet virs salas virsma kalpos kā plaukts.

Bāra letes vienīgais trūkums – pie tās nevar sasēties tik daudz cilvēku kā pie jebkura ēdamgalda, jo ir noteikts vietu skaits, taču šī izvēle būs piemērota mazām virtuvēm, kur nav vietas pat nelielam ēdamgaldam.

Bāra lete var kalpot ne tikai kā vieta maltīšu baudīšanai, bet arī kā galda virsma, ko izmantot darbam ar datoru. Tāpat uz tās var eleganti izkārtot dažādus svētku rotājumus, piemēram, Adventes vainagu, Lieldienu kompozīcijas vai kādu vāzi ar ziediem.

Visbiežāk bāra leti izvēlas veidot tuvu pārējai virtuves iekārtai, taču arī šāds risinājums ir ļoti gaumīgs, kur lete piestiprināta pie kādas brīvās sienas. Vēl tā labi izskatīties pie loga, tieši zem palodzes.

Virtuvēs ar bāra leti liela uzmanība jāpievērš apgaismojumam. Vislabāk, ja virs letes ir vairāki gaismekļi, kas vienmērīgi izkliedē gaismu pa visu virsmu.

Tas ir tikai maldīgs uzskats, ka bāra lete labi izskatīties tikai plašā virtuvē. Arī vismazākajā telpā var kompakti ieviest šādu risinājumu, turklāt tas palīdzēs atrisināt daudzus praktiskus jautājumus.

Bāra lete tiek uzskatīta par ļoti piemērotu risinājumu virtuvei, kur lielākoties uzturas divi cilvēki, jo galds parasti aizņem pārāk daudz vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!