Foto: Shutterstock
Salas tipa virtuves ar savu plašumu, praktisko izmantojumu un dizaina dažādību izpelnījušās gan dizaineru, gan pavarda saimnieku vēlmi pēc šāda iekārtojuma, un ne velti. Lūk, arī daži piemēri, kas šo izvēli pilnībā attaisno!

Salas tipa virtuve visiespaidīgāk izskatīsies lielā telpā, jo tieši šādi tā attaisnos praktiskumu un daudzveidīgo izmantošanu.

Šādā virtuves iekārtojumā ''sala'' var kalpot ne tikai kā virsma ēdiena pasniegšanai, bet arī gatavošanai, tāpēc bieži šeit tiek izveidota izlietne, kā arī plīts virsma.

Ja ir vēlēšanās salas tipa virtuvi radīt oriģinālāku, nelielo salu var izmantot ne tikai kā darba virsmu, bet arī kā vietu, kur glabāt trauku servīzes, glāzes, pavārgrāmatas un visdažādākos piederumus, uz plauktiem, kas stiepjas līdz par griestiem.

Arī ne tik lielās virtuvēs var izveidot šāda tipa darba virsmu, kas var kalpot kā ēdamzona, pieliekot bāra tipa krēslus.

Interesanti izskatīsies salas tipa virtuve, kur daļa no tās kalpo kā darba virsma, bet otra kā galds.

Lūk, ideja, kā izveidot salas tipa virtuvi! Virtuves vidū novieto lielu, smagnēju ēdamgaldu, apakšā izveido papildus plauktus, novieto tur grozus piederumu glabāšanai, un izmanto virsmu gatavošanai. Tikai šādos gadījumos galda augstumam ir jābūt pielāgotam tā, lai stāvot būtu ērti darboties.

Tas ir tikai stereotips, ka šādām darba virsmām jābūt lielām. Arī mazākās virtuvēs ko tādu var novietot. Gaumīgi izskatīsies arī pavisam neliela ''saliņa'', kuras apakšā glabājas kastroļi, bet virsmu var izmantot gatavošanai un ēdiena pasniegšanai.

Viena no aktualitātēm ir salas tipa virsmas papildināšana ar leti, kas kalpo galda vietā. Tādējādi tiek ietaupīta vieta, turklāt šāds izpildījums arī izskatās ļoti gaumīgi. Pie šāda galda var arī ērti vadīt meistarklasi kopā ar bērniem.

Lūk, arī pavisam neliela salas tipa virtuvīte pašā viducītī, kas vairāk kalpo kā mēbele priekšmetu glabāšanai un pavārgrāmatas novietošanai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!