Foto: Shutterstock

Virtuves piederumi ar katru dienu parādās arvien vairāk, tāpēc arī izlemt – kas ir un kas nav nepieciešams, kļūst arvien grūtāk. Lai neapmaldītos virtuves gadžetu piedāvājumā un neapkrāmētos ar priekšmetiem, izmanto šos praktiskos risinājumus – tie palīdzēs darba organizēšanai un kārtības uzturēšanai ik dienu.

Atceries, ka labsajūtai virtuvē ir nepieciešama arī kvalitatīva virtuves tehnika, praktiski izmantojama virtuves iekārta un citi papildinājumi, kas ietekmē ērtību šajā telpā, taču arī mazākas lietas var veicināt vēlmi atrasties virtuvē arvien biežāk. Lūk, dažas no tām.

Dēlīši statīvā

Pat visvienkāršāko ēdienu gatavošanā ir nepieciešams kaut ko sagriezt, un to nav ieteicams darīt bez dēlīša palīdzības. Šobrīd šo virtuves piederumu klāsts ir ļoti dažāds gan izskatā, gan materiālos, taču labāk ieviest tos vairāk, ne mazāk. Turklāt, vienmēr noderēs dažāda izmēra dēlīši – katrs savai nepieciešamībai. Bet, lai šie nepieciešamie palīgi neradītu haosu virtuvē, ir iegādājami speciāli dēlīšu statīvi, kas palīdzēs tos ērti uzglabāt uz darba virsmas. Ja vēlies nažus paslēpt, vari izmantot speciālus nažu statīvus, kas liekami atvilktnēs vai izbīdāmos plauktos. 

Vieta virtuves dvielim

Vai tie būtu papīra dvieļi vai kokvilnas dvieļi, tiem ir jābūt novietotiem ērtā vietā vai nu uz speciāla statīva vai arī āķīša. Nereti tiek izmantots arī cepeškrāsns rokturis, kas arī veiksmīgi kalpo situācijās, kad dvielis ir slapjš un, krāsnij darbojoties, tas ātrāk izžūst. Ekonomiskāks risinājums noteikti būs kokvilnas dvielis, jo tas izžūstot ir atkārtoti lietojams, savukārt, papīra dvieļi tiek iztērēti krietni izšķērdīgāk.

Vanna piederumiem

Karotes, dakšas, nazīši, korķu viļķis, burku attaisāmais, ķiploku spiede un citi rīki nereti ir tik daudz, ka vienā atvilktnē salikti tie sajaucas kopā tā, ka neko vairs atrast nevar. Šādiem nolūkiem ir paredzētas speciālās vanniņas atvilktnēm, kur kārtību var uzturēt, liekot katru piederumu atsevišķā nodalījumā. Šādas vanniņas ir pielāgojamas jebkuram atvilktnes izmēram, turklāt, tās ir viegli kopjamas.

Nažu statīvs

Ne viens vien nazis ir atrodams katra virtuves saimnieka pārziņā, taču, lai arī cik daudz vai maz tie katram no mums būtu, ir svarīgi tos atbilstoši uzglabāt. Kvalitatīviem naži ir atbilstoši jāuzglabā un tos nevar likt vienu virs otrs atvilktnē. Šādiem nolūkiem ir paredzēti speciāli nažu statīvi, kas ne tikai atbilstoši uzglabās nažus, bet arī palīdzēs tiem vienmēr būt pa rokai, kas nav mazsvarīgi ēst gatavošanas laikā. Ja vieta to atļauj, tad nažus var izkārtot arī pie sienas ar magnētu palīdzību.

Dalīto atkritumu spainis

Ja esi atkritumu šķirotājs, tad lielāka izbīdāma atvilktne, kur ietilpināt konteinerus ir nepieciešamība. Ar vienu miskasti dažkārt arī nepietiek, ja ģimene ir liela, tāpēc dalītie atkritumu spaiņi, kur vienā tiek mesti pārstrādājami un otrā dabiskie atkritumi, būs ļoti noderīgi un arī dabai draudzīgi. Vispraktiskāk miskasti ierīkot izbīdāmā atvilktnē zem izlietnes, jo tad to var ērti izmantot, piemēram, kartupeļu mizošanai.

Virtuves piederumu pakaramais

Šī ir pēdējā laika aktualitāte virtuves interjerā ne tikai tāpēc, ka tā ir ļoti praktiska, bet arī tāpēc, ka risinājums izskatās ļoti gaumīgi ikvienā interjerā. Dažkārt atvilktnē nemaz nav vietas mazajai rīvei, putu slotiņai, kausiņam, virtuves cimdam un citiem rīkiem, tāpēc izveidots statīvs ar āķīšiem lieliski kalpos šo rīku uzglabāšanā.

Garšvielu stends

Virtuves iekārtā nereti ir atvēlēti speciāli plaukti vai atvilktnes garšvielu uzglabāšanai, taču ikdienā visbiežāk izmantotajām garšvielām un arī eļļai ir jāstāv uz darba virsmas, tāpēc tam noderēs speciāli statīvi. Var atrast statīvu eļļas pudelītēm un speciāli paredzētu vietu sāls un piparu dzirnaviņu novietošanai – šāds risinājums var kalpot arī kā interjera papildinājums virtuvē.

Pavārgrāmatu statīvs

Ja esi kaislīgs recepšu izmēģinātājs, tad noteikti esi saskāries ar situācijām, kad žurnāla vai grāmatas lapas ir grūti noturēt atvērtas konkrētajā lappusē, vai arī planšetdatorā ir grūti ielūkoties. Mūsu ērtībai ir izveidoti speciāli statīvi grāmatām un žurnāliem, kuros var ērti ielikt lasāmvielu un gatavot ēdienu pēc visām norādēm, ne mirkli neraizējoties par aizvērtām lapām. Arī planšetdatoriem ir iegādājami speciāli statīvi, kuros pārskatīt ēdiena gatavošanas norisi būs daudzkārt vieglāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!