Foto: Shutterstock
Vai tas būtu telpas kakts vai virtuves iekārtas stūra daļa, nereti tieši šīs zonas iekārtošana sagādā grūtības. Vieta nav praktiska, tomēr ir dažādi viltīgi paņēmieni, kā to lietderīgi izmantot telpas labā.

Kas attiecas uz virtuves iekārtām, tad nereti šeit izveido karuseļa tipa grozāmo plauktu. Bet, tā kā stūris ir dziļš, grūti pārskatīt tur ievietotās mantas. Tāpēc daudz praktiskāk būtu izvēlēties iekārtu, kas ļauj stūra daļu izmantot ar atvilktnēm.

Šāda tipa atvilktnēs nereti var ietilpināt daudz vairāk mantu.

Ja izvēle lemta par labu karuseļa tipa plauktam, tad izvēlies tādu, ko var izbīdīt uz āru, lai viss glabātais saturs ir labi pārskatāms.

Nelielā virtuvē, kur stūra daļa nav tik liela, lai tur ietilptu ēdamgalds vai iekārta, ievies nelielu mīksto mēbeļu sēžamo zonu.

Gadījumā, ja virtuves iekārtas daļā stūris palicis brīvs, tad to var izmantot dažādas tehnikas glabāšanai, piemēram, miksera, kafijas automāta vai tostera.

Stūra daļā izveidots dīvāns neļaus sasēsties tik daudz cilvēkiem nekā tad, ja būs izvēlēts dīvāns ieliektā formā, tāpēc der padomāt arī par šādu opciju.

Ne vienmēr plauktiem jābūt iekārtiem tikai pie taisnajām sienas daļām, tie labi izskatīsies un praktiski kalpos arī tad, ja būs pagarināti un turpināsies arī stūra daļā.

Arī augšējie plaukti var būt veidoti kā stūra plaukti, tādā veidā izmantojot itin visu telpas piedāvāto zonu.

Plānojot praktiskāko virtuves iekārtojumu, vērts ņemt vērā, ka izlietnēm nereti tā labākā vieta būs tieši stūra daļā.

Tikpat labi virtuves stūra daļu var izmantot kā darba zonu, piemēram, nelielai darba virsmai. Ja ir logs, tad palodzi var veidot garāku un izmantot to dažādu garšaugu audzēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!