Foto: Shutterstock

Krāsas telpām piešķir noskaņu – tās var ne tikai telpu padarīt vienmuļu, bet var pārvērst to arī īstā košuma sprādzienā. Taču bez krāsām ir vēl citi veidi, kā mājokli padarīt nedaudz interesantāku un acij tīkamāku. Iedvesmojoties no portāla "Houzz", aplūkojam dažādus veidus, kā interesantāku padarīt tieši virtuves interjeru.

Sienas akcents. Ja ir vēlme padarīt košāku tikai vienu lietu virtuvē, tad tā viennozīmīgi var būt virtuves siena. Košas krāsas, neparastas formas un rakstu flīzes, tapetes, paneļi un kas tik vēl ne!


Māksla. Kurš gan ir teicis, ka virtuve nav paredzēta mākslas darbiem? Lielākoties virtuvē tiek domāts par praktisko – mēbelēm, tehniku, traukiem, taču vērts padomāt arī par ko māksliniecisku. Nevajag dārgas gleznas, galu galā plīts izgarojumi to var ātri vien sabojāt, tā vietā pie sienas stiprini ierāmētu un iestiklotu plakātu vai bērna zīmējumu.


Grīda kā akcents. Pamaini rakursu un akcentē grīdu, nevis sienas! Veikalos pieejams plašs grīdas segumu klāsts, kas viennozīmīgi virtuves interjeram varēs piešķirt odziņu. Kā būtu ar ģeometriskām flīzēm?

Photo by Haus Concrete Surfaces - More kitchen photos
Virtuves iekārtas uzfiršināšana. Protams, lielāko košumu var ienest telpā ar virtuves iekārtas palīdzību, bet, ja naudas tam nav, tad var uzfrišināt jau savu veco virtuves iekārtu, piemēram, var nomainot furnitūru. Kā redzams attēlā zemāk, rokturu krāsa ir lieliski saskaņota ar košajām virtuves flīzēm.


Virtuves "saliņa" vai košs galds. Pierasts, ka virtuvē visa darbība notiek pa perimetru, bet jau izsenis virtuves salas nav tikai eksotika no Holivudas filmām. Padari salu vēl centrālāku, nokrāso to spilgtā krāsā. Vairs nekādu drūmo rītu, brokastu kafija un omlete vienmēr priecīgā noskaņojumā!

Photo by Traditional Bespoke Furniture - Search kitchen design ideas

Virtuves iekārta divos toņos. Šādi virtuvē varēs radīt pamatīgu kontrastu! Attēlā zemāk var redzēt virtuvi, kur izmantots tieši šāds piemērs, lai telpu padarītāku acij tīkamāku. Savukārt eleganci interjeram piešķir zelta krāsas akcenti - jaucējkrāns, skapīšu rokturi un vāze.

Atvērtā tipa plaukti. Skapīši, protams, ir lielisks risinājums, lai paslēptu visu lieko, bet ļoti skaisti un rotaļīgi telpā izskatīsies atvērtā tipa plaukti. Viss būs kā uz delnas un būs redzami sīkākie puteklīši, toties tas taču ir sīkums! Šāda tipa plaukti mājas saimniekus radinās arī pie kārtības. Cerams!


Vēstures elpa telpā. Neparastu izskatu virtuvē iegūsi arī ar vintāžas tipa mēbelēm. Pat viena mēbele telpai var radīt uzreiz citu kopainu! Varbūt beidzot pienācis tas laiks – atjaunot vecās mēbeles, nevis tās nolemt atkritumu kalniem?


Apgaismojums. Ar to viennozīmīgi telpā var izpausties pēc sirds patikas! Tās var būt ne tikai neparastas formas lampas, bet arī ar gaismas palīdzību var akcentēt konkrētas vietas virtuvē, piemēram, ēdienu pagatavošanas zonu. Turklāt šī ideja ir ne tikai dekoratīva, bet arī praktiska, jo gatavot ēdienu ir daudz vieglāk, ja to var saskatīt!


Aizkari vai žalūzijas. Lielu lomu košumam telpā var spēlēt arī logu rota. Var lemt par labu košiem aizkariem vai žalūzijām. Parasti gan pierasts, ka ar logu dekoriem lielāku uzmanību krāsu ziņā pievērš citās telpās, bet – kāpēc gan ne virtuvē?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!