Foto: Shutterstock
Pumpuri kokos jau sparīgi gatavojas pēkšņajai plaukšanai, tāpēc arī mēs paši esam patīkami satraukti par gaidāmo pavasari.Šo tauriņu kņudināšanu vēderā var pasteidzināt vai paildzināt, ieviešot ziedu motīvus. Un kāpēc gan tā nebūtu virtuve? Mīlestība taču iet caur vēderu, tāpēc pavasara sajūtām ir jābūt arī virtuvē.

Ziedošu un plaukstošu sajūtu virtuvē var radīt ne tikai ar griezto ziedu izkārtošanu vāzē. Ja gribam ilgstošāku prieku, jāizvēlas cits radošais risinājums, un tie nebūt nav maz. Viens no tiem - sienu uzlīmes, fototapetes un parastās tapetes. Neitrālu krāsu un noskaņu virtuvē ļoti labi izskatīsies koši un krāsaini akcenti, piemēram, ziedošu motīvu sleja starp galda virsmu un augšējiem skapīšiem vai veselas sienas laukuma noklāšana ar puķainu tapeti. Šādi risinājumi noteikti izskatīsies mākslas darbu cienīgi.

Lielāku sienas laukumu var papildināt ar ne tik uzmācību ziedu klātbūtni, gluži kā šajā gadījumā, kad zieds veidots no pikseļu motīviem. Māksliniekiem un radošām dvēselēm šis risinājums varētu ļoti patikt.

Aizkari vienmēr ir bijuši vieni no veiksmīgākajiem akcentiem, ko var mainīt un pielāgot noskaņojumam. Ja interjerā nedominē daudz krāsu, aizkari var būt akcents, ko mainīt, pieskaņojoties gadalaikam un svētkiem. Pavasarī ziedu raksti lieliski izskatīsies ikvienā interjerā, pielāgojot motīva stilu un ziedu druku.

Tikpat viegls risinājum, kā aizkaru nomaiņa, ir arī galdautu dažādība. Ziedu motīvi galdautā nekad neizies no modes, jo to dažādība ir bezgalīga un katrai gaumei var atrast savu risinājumu. Ja nebaidies no krāsām, tad izvēlies spilgtu galdautu ar kontrastu krāsu ziediem, bet atturīgāka dizaina piekritēji var izvēlēties gaišāku galdautu ar nelieliem krāsu akcentiem.

Trauki ir ļoti pateicīgi pavasara sajūtas radīšanai, tāpēc izmanto šo priekšrocību un papildini servīzi ar dzīvespriecīgu krāsu un rakstu traukiem. Tās var būt glāzes, krūzes, šķīvji, bļodas, piederumi un pat dēlītis. Ja izliksi tos redzamākā vietā, tad prieks par pavasarīgo sajūtu šajā telpā būs divtik liels.

Protams, pavasarī neiztikt bez grieztajiem ziediem, plaucētiem zariem un košiem telpaugiem, tāpēc neaizmirsti arī par šo vienkārši īstenojamo ideju.

Pavasaris visiem asociējas ar kaut ko sulīgi zaļu, tāpēc pašu audzētie garšaugi, salāti un zaļumi ir lielisks papildinājums jebkurā mājoklī, īpaši šajā sezonā. Papildini ar svaigajiem vitamīniem katru maltīti un izbaudi katru pavasara garšu no visas sirds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!