Foto: Shutterstock
Šajā pelēcīgajā laikā tā vien gribas mājās ienest košumu ar pavasara ziedu palīdzību, košām svecēm vai pat tekstiliju nomaiņu. Var spert arī drosmīgāku soli, veicot interjera pārvērtības.

Iedvesmojoties no portāla "Houzz", aplūkojam piecas krāsu paletes, kas virtuvē palīdzēs ienest košumu un svaigumu. Iespējams, ka šīs paletes kalpos kā labs iedrošinājums, lai arī savā mājoklī veiktu pārvērtības!

Palete "Saulainais citruss"

Paletes nosaukums visu pasaka priekšā, jo nudien – tā ir saulaina, spilgta un koša. Gluži kā citrusaugļi! Kā raksta "Houzz" eksperti, šī palete būs kā reiz radīta tiem cilvēkiem, kuri dzīvo valstīs, kas nevar lepoties ar siltiem klimatiskajiem apstākļiem visa gada garumā. Saulainās krāsas palīdzēs justies siltāk, tāpēc var apsvērt virtuves iekārtojumu tieši šajās krāsās. Portāls atzīmē, ka šīs krāsas būs noderīgas telpās, kur nav labs dabiskais apgaismojums.

Tropisko krāsu palete


Šis būs lielisks variants tiem, kuriem patīk vēsākas krāsas. Zaļās krāsas telpā radīs eksotiskāku noskaņu, bet baltā krāsa, kas arī ir iekļauta paletē, palīdzēs tās nedaudz "izlīdzināt", lai nav tā, ka viena krāsa nomāc otru. Lielisks papildinājums būs arī telpaugi vai garšaugi, kas piešķirs telpai "džungļu" sajūtu.

Pasteļtoņu palete



Ne visi savā virtuvē grib spilgtas krāsas, bet tas nenozīmē, ka ir jāaprobežojas ar baltu, pelēku vai smilškrāsas brūnajām krāsām. Šī palete ir maiga, turklāt tai ir neliela pelēkās krāsas piešprice.

Gaisīgā palete ar zaļo krāsu piešprici

Šī ir vēl viena palete, kurā ir piparmētru zaļā krāsa. Paletei pievienota ir vēl nedaudz vēsāka zaļā krāsa un debeszilā krāsa. Kā raksta "Houzz", šajā paletē ir maigas krāsas, kuras var miksēt pēc sirds ieskatiem, proti, interjerā var vairāk izvēlēties debeszilo krāsu vai piparmētru zaļo. Lai gan krāsas ir salīdzinoši maigas un nav tik izlecošas, tās telpai piešķir nomierinošu gaisotni.

Violetā palete

Šis krāsu salikums virtuvē varētu būt nedaudz neierastāks, bet, ja vēlaties būt atšķirīgi, tad šī ir pareizā izvēle! Varbūt šīs krāsas liksies nedaudz vēsas, bet "Houzz" eksperti iesaka tās kombinēt ar siltāku toņu pelēkajām krāsām vai arī ar koka elementiem (piemēram, virsmām), kas ir siltos toņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!