Foto: Shutterstock

Aplūkojot tik daudzās iespējas, kā var veidot virtuves interjeru, tā vien šķiet, ka varētu kaut katru nedēļu mainīt iekārtojumu, taču skaidrs, ka tas nav iespējams. Ja ne tik bieži, tad ik pēc dažiem gadiem tiešām rodas vēlme atsvaidzināt interjeru, turklāt dažkārt tam nemaz nav nepieciešams daudz naudas. Piecas idejas, kā atjaunot nedaudz apnikušo interjeru, piedāvā portāls Apartmenttherapy.com.

Mūsdienīgāki plaukti

Katrā virtuvē ir kādi plaukti, jo bez tiem, šķiet, nemaz neiztikt, jo kaut kur jau jāglabā visi trauki, piederumi, servīzes un rīki. It īpaši tad, ja telpa ir neliela, daudzie plaukti un to nokrāmēšana ar mantām nereti rada iespaidu par vēl mazāku telpu, tāpēc viens no variantiem, kā atsvaidzināt interjeru un pie viena paplašināt telpu – pie plauktu sienas pielīmēt košu tapeti. Raibais zīmējums aiz plauktiem paplašinās telpu un pilnībā mainīs noformējumu.

Starpsienas atjaunošana

Sienas daļa, kas atrodas starp augšējiem plauktiņiem un darba virsmu, ir ļoti pamanāma virtuves zona, tāpēc tā noteikti jāizmanto. Ja līdz šim šajā vietā nekas vairāk par āķīšiem piederumu karināšanai nav bijis, ir vērts apdomāt, ka šo joslu var papildināt ar kādu ''garšīgu'' fototapeti, kas ir mitruma izturīga. Eleganti izskatīsies, ja šī josla būs no kafijas pupiņām, kādiem ziedu motīviem, sulīgiem augļiem, zaļumiem vai vienkārši zāles stiebriņiem, kas klāti ar rasas lāsēm. Ja visas sienas būs vienādas, bet šī nelielā josla pavisam citādāka, kopskats telpā uzreiz radīsies citāds, un tādā veidā noteikti var atjaunot apnikušo interjeru.

Kombinēts virtuves iekārtojums

Ja šķiet, ka ir apnikusi virtuves iekārtojuma augšējā daļa, bet apakšējā vēl aizvien šķiet gaumīga, vari nemainīt visu, bet tikai daļu no tās. Tādā veidā iekārtojums iegūs pavisam jaunu veidolu. Varbūt neizvēlies pārāk kontraistainas krāsas, bet pāris toņus atšķirīgāku vai krāsā saskaņotu salikumu noteikti var izvēlēties, turklāt mūsdienās vairs nav tik striktu noteikumu, kādam ir pieņemts būt virtuves iekārtojumam. Par stilīgu tiek uzskatīts arī tāds, kurā katras durtiņas iekārtai ir citā krāsā.

Atjauno sīkas detaļas

Dažreiz tik tiešām pietiek ar pāris sīku detaļu nomaiņu, lai interjers iegūtu jaunas krāsas un noskaņu. Tie var būt rokturīši virtuves iekārtai, jauns stends virtuves rīku glabāšanai, pavārgrāmatu plauktiņš vai neliela tāfelīte, kur pierakstīt receptes. Tāpat neiztrūkstoša pārmaiņu sastāvdaļa būs aksesuāru nomaiņa – virtuves dvieļu vai nažu statīvs, kāda lampiņa, puķu pods, burciņas tējām vai sausajiem produktiem, krēsli vai mīkstie paliktņi uz tiem, kāds skaists augļu trauks vai bilde pie sienas.

Vecas virtuves iekārtas atjaunošana

Ja mājoklis tiek īrēts un negribas mainīt virtuves iekārtu vai arī vienkārši nav tādas iespējas, bet esošā jau labu laiku par sevi liecina, ka tai ir pieklājīgs vecums, atliek vien ķerties pie krāsu otām un radošas atjaunošanas. Dažreiz tik tiešām no šķietami vecām un nolietotām virtuves iekārtām var radīt stilīgu un mūsdienīgu iekārtu, atliek tikai nedaudz piepūlēties un atrast īsto risinājumu pārmaiņām. Ne tikai pārkrāsošana, arī rokturu nomaiņa, kādu detaļu izcelšana, piemēram, karnīzes nokrāsošana citā krāsā vai arī papildināšana ar zīmējumu, noteikti kalpos gaumīgam gala rezultātam. To pašu var darīt arī ar vecajiem logiem virtuvē, kādu plauktu pie sienas vai krēsliem pie galda. Ja nav iespējas tikt pie kā jauna, jāatjauno esošais un arī šāds risinājums veicinās patīkamas pārmaiņas.

Lūk, iedvesmojoši piemēri pozitīvām pārmaiņām virtuvē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!