Foto: Shutterstock
Paēdis cilvēks ir laimīgs cilvēks! Mājās ir iespēja gatavot gandrīz visu, ko sirds kāro - sākot no vienkāršām brokastu maizītēm līdz pat kulināriem meistardarbiem, taču virtuves iekārtu izkārtojums ir viens no būtiskākajiem aspektiem, kas ietekmē gatavošanas kvalitāti un arī atmosfēru. Ieskaties "Houzz" piedāvātajos ''U'' veida interjeros, kas var palīdzēt tev efektīvi un glīti pārbūvēt savu rosīšanās vietu.

Salīdzinot ar citiem izkārtojuma veidiem, piemēram, ''L'' veida virtuvi vai tādu, kura veidota pēc kolonas tipa, ''U'' veida virtuve ir vispraktiskākā. Šādu virtuves izkārtojumu iespējams izveidot gan lielās, gan arī mazās telpās, taču jāpievērš uzmanība attālumam starp abām ārējām malām – vienai no otras jābūt vismaz divu metru attālumā.

''U'' tipa virtuves iemājo sajūtu, ka viss pārējais tiek veidots ap to. Virtuve kā mājvietas sirds! Gaumīgi saskaņota skapīšu un darba virsmas krāsa rada elegantu un harmonisku skatu. Ja ''U'' veida virtuves malas ir vaļējas, tad tās veiksmīgi var izmantot kā leti, pie kuras vienkārši pasēdēt vai ieturēt maltīti.

Lielās virtuvēs reizēm pietiek vietas vidusdaļā izveidot nelielu "saliņu" jeb galdu ar augstajiem krēsliem. Tā iekārtošanā, protams, primāri jāņem vērā platums, lai galds neapgrūtinātu kustību un gatavošanu virtuvē.

Virtuves logs labi iederas U veida izliekuma vietā. Tāpat ieteicams pie loga izvietot izlietni, tādējādi vairojot gaismas ienākšanu telpā un palīdzot izvairīties no nepamanītiem netīrumiem. Plašas virtuves dod iespēju variēt arī ar iekārtu izkārtojumiem.

Runājot par virtuvēm un to iekārtām, vārds mājīgs un aizkrauts noteikti nav sinonīmi. Ja vieta atļauj, virtuves iekārtas, piemēram, cepeškrāsni un ledusskapi ieteicams iebūvēt vienā malā. Rezultātā netiek bojāts virtuves ārējais izskats un saglabāts praktiskums.

''U'' veida virtuves dod iespēju izpausties radošajam garam un pievērst uzmanību sīkumiem, kurus izcelt. Šajā virtuvē redzams, ka piedomāts pie rokturīšiem, krāna izliekuma, lampu izvietojuma, kā arī plauktiņu izmēriem. Smelies idejas no šī piemēra!

Lai tevi nevarētu apvest ap stūri, iespējams ļoti šiki un eleganti izveidot nevis standarta kvadrātveida skapīšus, bet noapaļotus. Šādas formas virtuvi padara ergonomiskāku, kā arī dod modernāku izskatu.

Koka krēsli, plaukti un skapji – gaumīga izvēle ''U'' veida virtuvē.

Šī virtuve parāda izkārtojuma praktiskumu – vietas ir salīdzinoši maz, taču iespēja gatavot un darboties ir visnotaļ daudz. Iemesls tam ir atdalījums starp galveno eju un gatavošanas vietu. Te pietiktu rūme pat diviem pavāriem!

Tā kā ''U'' veida virtuves netiek atdalītas ar durvīm, iespējams ēst gatavošanas vietas interjeru pielāgot blakus esošajai telpai vai otrādi. Kurš teicis, ka praktiskais nevar būt šiks?

Paklājs virtuvē parasti ir rets viesis, bet U veida virtuvēs tas pilnībā iederas, jo iespējams to izklāt un skatīt visā krāšņumā. Jārēķinās gan, ka paklājs virtuvē prasa biežāku uzkopšanu.

Virtuves interjeru vajadzētu izvēlēties tādu, kas aicina ienākt un kādu mirkli tur uzkavēties. Lūk, piemērs, ka šai telpai nav jābūt vienkrāsainai un piezemētai, bet krāšņai! Dažādi dabas aksesuāri, piemēram, puķes vāzē, skaisti izceļas šāda tipa virtuvē, novietoti jebkur uz virsmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!