Foto: Shutterstock
Katru reizi, kad mājās sanākušie viesi pulcējas virtuvē, lai arī cik dažkārt šaura un neietilpīga tā būtu, mēs atkal un atkal pārliecināmies, ka šī telpa ir tā omulīgākā visa mājoklī, un visas labākās sarunas noris tieši virtuvē. Virtuves labās auras un patīkamās noskaņas dēļ ir vērts padomāt, varbūt šajā telpā atvēlēt arī vietu darba stundām? Iespējams, tieši šeit darbs būs visproduktīvākais.

Ļoti pateicīga vieta ir logs - palodzi var izmantot kā darba virsmu. Pat tad, ja palodze nav tik liela, zem tās var izveidot pagarinātu leti, uz kuras tad arī novietot visu darbam nepieciešamo. Šis piemērs ar mazo, šauro virtuvi lieliski ataino to, ka pat vismazākajā telpā ir iespējams realizēt šo ideju.

Ja gadījumā virtuvē ir kāds brīvs, neizmantots stūrītis, tad, iespējams, tas pelnījis lietderīgu izmantojumu, gluži kā šajā interjerā. Pavisam neliela darba virsma, zem kuras izveidota atvilktne, ļauj pārējos brīžos to izmantot kā plauktu, piemēram, puķu vāzei vai kādam augļu traukam, bet tad, kad vajag strādāt, kopā ar krēslu tā kalpos kā darba vieta.

Ja ne pašā virtuvē, tad vismaz tās tuvumā, ejā uz virtuvi vai blakus istabā var ierīkot nelielu stūrīti darba stundām, un šeit var izmantot arī kumodi.

Neskatoties uz to, ka virtuve ir salīdzinoši neliela, vietas pietiek visam - ēdamgaldam, virsmai ēdiena gatavošanai un pat nelielam stūrītim, kur iegrimt darba pienākumos pie datora.

Ja nevēlies aizņemt jau esošo virtuves iekārtu, tad papildini to ar nelielu darba virsmu, piemēram, letes galā, kā tas ir šajā piemērā. Šajā risinājumā izmantoti arī plaukti, atvilktnes, kas ļauj glabāt arī pietiekami daudz nepieciešamās mantas.

Pat tajās stundās, kad darba vieta netiek izmantota, tā omulīgi iekļaujas interjerā un rada mājīgāku sajūtu, it īpaši tad, ja plauktos stāv kāda pavārgrāmata, trauki un varbūt pat kāda virtuves tehnikas ierīce, kas ir gana gaumīga, lai kalpotu kā aksesuārs.

Šajā interjerā darba zona virtuvē iekļauta tik harmoniski, ka grūti saprast, kam galu galā telpa paredzēta. Neskatoties uz to, ka uz virsmas stikla traukos un bundžās glabājas pārtikas produkti, tie kalpo kā aksesuāri un stilīgi papildina noskaņu. Pats galvenais priekšnosacījums darba zonai virtuvē ir labs apgaismojums.

Patiesībā nav pat īpaši daudz jāpārveido telpa, lai to pienācīgi izmantotu arī kā darbam nepieciešamu zonu. Ja nepieciešams, nodrošinies ar apgaismojumu, ērtu un galdam atbilstošu krēslu, un pārējais jau paliek katra paša gaumes ziņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!