Foto: Shutterstock
Piekritīsiet, ka nereti mēdzam lietas nopirkt steigā, kā rezultātā pēc tam nākas konstatēt, ka ar pirkumu esi nedaudz nošāvis greizi. Tā tas var būt arī ar virtuves izlietni, tāpēc "Tava Māja" sarūpēja ieteikumus, kurus vari ņemt vērā, iegādājoties izlietni!

Iedvesmojoties no portāla "Houzz", aplūkojam, par ko der padomāt pirms izlietnes ierīkošanas un iegādes!

Izlietnes materiāls. Piedāvājums būs ļoti plašs, tāpēc rūpīgi izvērtē, kādu izlietni vēlies savā virtuvē. Vai tā būs nerūsējošā tērauda izlietne, keramikas, tektonīta, fragranīta vai cita. Padomā arī par to, kāda būs tās kopšana. Estētiski pievilcīga izlietne arī ir neatņemams faktors, bet tajā pašā laikā nedrīkst aizmirst par citiem, piemēram, izlietnes izturību, cik viegli to būs tīrīt, kā arī – vai šāda izlietne būs "maciņam draudzīga".

Kā to uzstādīt. Jā, protams, šis jautājums vairāk attieksies uz speciālistiem, jo viņiem nāksies tikt galā ar izlietnes "sarežģītību", bet arī tu kā mājas īpašnieks vari apdomāt, kā šī izlietne izskatīsies tavā telpā, kā tā ietekmēs virtuves iekārtu vai arī virtuves virsmu. Vaicāsiet, kā gan izlietne var kaut ko ietekmēt? Jā, var, turklāt "Tava Māja" no pieredzes var teikt, ka nepareizi izvēlēta izlietne noved pie tā, ka pie jaucējkrāna veidojas ūdens "dīķis", kuru ir grūti iztīrīt, kā rezultātā pludo arī virtuves virsma.

Dubultā izlietne vai viena? Kāda veida izlietne tev ir nepieciešama? Vai dubultā, kurā varēsi nodalīt netīros traukus no tīrajiem? Iespējams, tev labāk patīk viena izlietne, kurā būs ērtāk mazgāt lielus priekšmetus, piemēram, pannas vai katlus.

Izlietnes dziļums. Arī šī ir viena no lietām, par kuru vērts padomāt. Vai vēlies seklu izlietni, bet varbūt tādu, kurā vari "paslēpt" savus netīros traukus?


Izlietnes izmērs. Skaidrs, ka lielāka izlietne varētu izmaksāt vairāk, bet – vai tev liela izlietne ir nepieciešama? Iespējams, ka nē, jo tev jau ir trauku mazgājamā mašīna, kas visu darbiņu izdara tavā vietā. Varbūt labāk lem par labu nelielai izlietnei, kā rezultātā atlicināsi dažus centimetrus lielākai virtuves virsmai!

Atrašanās vieta. Kur to virtuvē novietosi? Vai tā būs iebūvēta tā saucamajā "virtuves saliņā", bet varbūt izlietni vēlies ierīkot pie loga? Ja vēlies ierīkot izlietni pie loga, tad apdomā, kā tīrīsi palodzes. Vai vispār logu varēsi atvērt? Kā atgādina "Houzz", ierīkojot izlietni pie loga, svarīgi, lai tā būtu logam pa vidu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!