Foto: Shutterstock
Lai gan industriālajam stilam pamatā ir ēka, kurai tiek pieskaņots interjers, dažādus elementus iespējams aizņemties un ieviest jebkurā mājvietā. Šoreiz vērsīsim uzmanību virtuvēm, kas parasti ir viena no darbīgākajām mājvietas zonām, pa atslēgas caumumiņu ielūkojoties, kā piecās dažādās virtuvēs izdevies gaumīgi iekļaut industriālās detaļas.

Pirmā virtuve

Šī mājvieta, kas atrodas Čikāgā, patiesi kādreiz bijusi rūpnīca. Kad tika domāts par iekārtošanas darbiem, viens no svarīgākajiem aspektiem bija izveidot tik daudz brīvās ēst gatavošanas zonas, lai visiem trijiem mājokļa iemītniekiem tajā vienlaicīgi būtu vieta.


Jāteic, ka šajā mājvietā nebija sarežģīti iekļaut industriālā stila elementus, jo tos vienkārši vajadzēja saglabāt. Kā piemēru var minēt izteiksmīgo ķieģeļu sienu un sijas, kurām tika uzlabots sākotnējais izskats. Stilā iederas arī virtuvē redzamā lampa, kā arī kāpnes, lai varētu aizsniegt augstākos plauktus.

Otrā virtuve

Savukārt, pārveidojot šo virtuvi, mērķis bija izveidot plašu telpu, kura nav pārbāzta ar dažādiem sīkumiem. Runājot par industriālajām detaļām, uzmanība pievēršama metāla lampai, kas izskatās kā bungu karkass. Tāpat vērts izcelt kafijas stendu, kas paveras vien tad, ja tiek atbīdītas masīvās koka durvis, kas arī kalpo kā interjera elements.

Apskatot virtuvi no otras puses, īpaši izceļas izvēlētās lielizmēra flīzes, kas izskatās pēc betona. Virtuvē gaumīgi izdevies iekļaut arī dažādus metāla akcentus un atvērtā tipa garos plauktus.

Trešā virtuve

Lai gan šī virtuve arī sākotnēji bijusi skaisti iekārtota, saimnieki tomēr vēlējušies to padarīt funkcionālāku, pievienojot arī kādu industriālu detaļu. Portāls "Houzz" raksta, ka dizainerei esot bijis skaidrs, ko darīt, jo īpašniekiem esot bijusi vīzija par iespējamo rezultātu – viņi vēlējušies baltas flīžu sienas, kā arī pāris melnus metāla akcentus.

Jaunajā virtuvē tika atrasta vieta gan stilīgiem, taču no "vintage" stila aizņemtiem krēsliem, melnām bīdāmajām durvīm, ka arī spīdīgiem metāliem gan uz tvaika nosūcēja, gan durvīm.

Ceturtā virtuve

Virtuve ir vieta, kurā bieži uzturas draugi un ciemiņi, tāpēc daudzi to vēlas iekārtot tikpat omulīgi kā viesistabu. Senā māja jau pirmajā brīdī parādīja sevi visā krāšņumā, tāpēc dizaineriem necēlās roka aizklāt brūnganās ķieģeļu sienas.


Tika izvēlētas nerūsējošā tērauda virsmas, kā arī vairāki metāliski virtuves elementi. Koka grīda un mazie plaukti biežāk tiek izmantoti viesistabā, taču šajā virtuvē tie lieliski iet roku rokā ar pārējiem elementiem.

Piektā virtuve

Pieejot lietām radoši, dzīvot var arī senās noliktavās, un šī mājvieta tam ir lielisks piemērs. Šajā virtuvē mērķis bija apvienot ēdiena gatavošanas un baudīšanas vietu ar darba zonu.

Telpā iespējams apskatīt tādas industriālas detaļas kā atjaunotus durvju rāmju un līstes, kā arī griestu elementus. Grīdas segumam izvēlētas baltas, melnas un pelēkas flīzes, iedvesmojoties no oriģinālā betona seguma.

Izteiksmīgi ir arī metāla plaukti un rāmji. Tāpat par vietas seno izmantojumu liecina arī lielie plašumi, kas šāda tipa virtuvē lieliski iederas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!