Foto: Shutterstock

Bez tvaika nosūcēja virtuvē nevajadzētu iztikt, jo ēst gatavošanas procesā radīto tvaiku un smaržu vēlams novērst, lai visā mājoklī nebūtu liecības par gatavoto ēdienu. Tvaika nosūcēji nereti nav tie gaumīgākie un ne vienmēr tie piestāv interjeram, tāpēc var aizlienēt kādu no portāla Houzz.com piedāvātajām idejām, kā tos paslēpt vai eleganti noformēt.

Eleganti un mājīgi izskatās, ja nosūcējam visapkārt izveidots dekoratīvs karkass, kas itin nemaz no ārpuses neliecina, ka aiz tā slēptos kāda ierīce. Dekoratīvā mala noformējumu padarījusi romantiskāku un, iespējams, lauku mājas idillei pieskaņotāku.

Ja netīk metāliskās virsmas, elegantu noformējumu var panākt ar koka apšuvumu tam visapkārt. Šajā gadījumā koks saskaņots ar citiem elementiem interjerā. Starp citu, šādu papildinājumu ar koka apšuvumu var arī izveidot jau esošajiem tvaika nosūcējiem.

Līdzīgs un ļoti elegants noformējums izveidots ar koka dēlīšu apšuvumu arī lielākam nosūcējam. Ja nosūcējs pats par sevi neizskatās diez ko pieskaņots interjeram, šī var būt ļoti laba alternatīva.

Lauku mājas virtuvē ļoti pieskaņoti izskatīsies jau abružātāks koka apšuvums.

Ja esi jauna tvaika nosūcēja meklējumos, tad var meklēt jau tādu risinājumu, kas pieskaņots interjeram un pašam pēc tam nav jādomā par tā pielāgošanu. Piemēram, šajā virtuves interjerā izvēlēts tvaika nosūcējs ar koka apšuvumu jau oriģinālajā izpildījumā.

Tomēr ne vienmēr tvaika nosūcējs kaut kādā veidā jānoslēpj. Šajā interjerā tas veiksmīgi izcelts un pat izmantots kā plaukts dažādu aksesuāru glabāšanai.

Lielākās virtuvēs, kur ēdiena gatavošana ir biežāk kā reizi nedēļā, noteikti vajadzīgs lielāks un jaudīgāks tvaika nosūcējs, un šādos gadījumos eleganti izskatīsies, ja ierīce tomēr būs paslēpta un elegantāk noformēta.

Virtuvēs ar salas tipa virsmu, kur ierīkota arī plīts virsma, noteikti neiztikt bez tvaika nosūcēja, tāpēc šādos gadījumos tas tiek veiksmīgi apvienots ar apgaismojumu.

Ja virtuvē gribas visu pilnīgi saskaņotu, tvaika nosūcēju var izvēlēties virtuves iekārtas krāsojumā, tad tas var pat palikt nepamanīts.

Starp citu, ja meklē pēc padoma, kā kopt tvaika nosūcēja filtrus, iepazīsties ar informāciju šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!