Viena lieta ir prātā aptuveni vizualizēt, kādas mēbeles, krāsas un materiālus vēlētos telpā redzēt, taču pavisam cita – idejas realizēt dzīvē. Šoreiz konkrētāk pievērsīsimies dažādiem virtuvju izkārtojumiem, kādas ir katra priekšrocības un citiem svarīgiem jautājumiem, kas saistīti ar telpas izmantojumu.

Virtuvju veidi ir ļoti dažādi, un to izvēle parasti balstās zelta vidusceļā starp iespējām, izmaksām un vēlmēm. Ir cilvēki, kas izvēlas katru dienu gatavot "U" veida virtuvē ar praktisko saliņu, kuru iespējams pielāgot dažādu izmēru telpām, savukārt citi mājoklī ieplānojuši gan tehniku, gan darba virsmu novietot pie vienas sienas. Tāpat daudzās mājvietās ikvakara maltītes tiek gatavotas "L" veida virtuvēs, kamēr citiem primārā vēlme ir ievērot atvērtā tipa konceptu, tādā veidā radot plašuma sajūtu.

Kad izvēlēts piemērotākais izkārtojuma veids, jāķeras klāt plauktiem, tehnikai un funkcionālam iekārtojumam. Teju neiespējami ir iztikt bez nelaužamās trīsvienības – ledusskapja, izlietnes un plīts, un praktiskuma nolūkos tos labāk novietot netālu vienu no otra. Iekārtojot virtuvi, īpašu uzmanību vajadzētu pievērst stūriem, kas šķietami ir ļoti nepraktiski, taču arī tajos var pielāgot speciālas atvilktnes un plauktus.

Turpinājumā esam apkopojuši "Tava Māja" arhīva rakstus par dažādiem iekārtojumu veidiem un iespējamiem ieguvumiem, nosliecoties par labu vienam vai otram variantam. Tāpat materiālu krājumos atradīsi noderīgus padomus, kā savu tagadējo virtuvi padarīt praktiskāku un modernāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!