Foto: Publicitātes foto
Par godu leģendārā amerikāņu kulta auto ražotāja "Buick" 110. gadadienai ukraiņu dizaineris Jaroslavs Galants (Yaroslav Galant) radījis mūsdienīgas virtuves koncepciju "Buick-Chief".

Atvērtā studijas tipa plānojuma telpai paredzētā kolekcija interpretē dinamiskas pagājušā gadsimta 50. gadu "Buick" kulta modeļu "Super Estate", "Woody Wagon", "Super Eight", "Roadmaster Convertible", "Super Deluxe Convertible", "Roadmaster", "Limited Riviera" dinamiskās formas un elementus.

Visi kolekcijas simboli un elementi izstrādāti, lai ieinteresētu jau esošos un potenciālos "Buick" cienītājus, bet izmantotie materiāli (mākslīgais akmens DuPont™ Corian®, koks, nerūsējošais tērauds) atbilst tam dzīvesveidam un stilam, kas vienmēr bijis šī slavenā auto zīmola vizītkarte.

Jaroslava Galanta radītajā koncepcijā eleganti apvienota pagātne un tagadne. Dizaineris radījis virtuves pamatmoduli ar darba virsmu, plauktiem un apgaismojumu, virtuves salu ar izlietni, gatavošanas virsmu un tvaiku nosūcēju, kā arī stilizētu dīvānu, galdu un krēslus. Mākslinieks uzsver, ka šis nav komplekts, katrs priekšmets ir neatkarīgs interjera elements, kas paredzēts kā vizuāli un stilistiski dominējošais objekts.


Vairāk par projekta autora daiļradi var uzzināt, apmeklējot viņa dizaina studijas mājas lapu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!