Foto: Shutterstock
Pat visvienkāršāko virtuves iekārtu var pārvērst līdz nepazīšanai – papildini virtuves iekārtas brīvo starpsienu ar fototapeti, flīžu klājumu vai ūdens izturīgu tapeti, un telpa izskatīsies pavisam citādāka. Tā kā šogad interjerā aktuāli drosmīgi elementi, tad kāda no šīm idejām var kalpot par iedvesmu radošām pārmaiņām.

Eleganti izskatīsies arī daļēji noklāta siena ar kādu dekoratīvu klājumu, un dažkārt tieši šādi nelieli akcenti ir tas, kas nepieciešams pozitīvām pārmaiņām virtuvē. Šajā gadījumā no koka veidotās šūnas, kas neregulāri piestiprinātas pie sienas, harmoniski sasaucas kopā ar citiem koka elementiem telpā, līdz ar to, interjers kopumā izskatās vēl saskaņotāks.

Klasikas cienītājiem dažkārt interjerā trūkst kaut kas spilgtāks, kas pievērstu uzmanību acu skatieniem, un tādos gadījumos fototapete būs īstajā laikā un vietā. Šajā piemēra baltā virtuves iekārta kļūst pamanāmāka un arī citi aksesuāri telpā iegūst citu dimensiju, un tas viss, pateicoties melnbaltajam sienas klājumam.

Elegantu noskaņu virtuvei piešķirs mozaīkflīzes vai lielākas flīzes, kas savā izpildījumā var pat atgādināt ķieģeļu sienu. Flīzes ir arī ļoti praktiskas, līdz ar to, šāds risinājums nebūs grūti kopjams un tas ir itin piemērots virtuvei.

Pat tad, ja nav plānota virtuves iekārtas augšējā daļa, brīvo sienu var izmantot dekoratīviem nolūkiem, lai telpa neizskatītos nepilnīga un tik tukša. Šajā gadījumā veiksmīgi izmantots tas pats materiāls, kas mēbelēs, radot ilūziju, ka arī augšā turpinās tā pati virtuves iekārta.

Dekoratīvie papildinājumi sienām ir pateicīgi ar to, ka tie piestāv teju katrā interjerā, neskatoties uz to, cik telpa ir liela vai maza. Pat visšaurākajā virtuvē, kur šķiet, ka vietas nav radošai iztēlei, sienas papildināšana ir izņēmums, un lūk, tam ir arī pierādījums.

Mazākās virtuvēs labi izskatīties sienas klājums ar spīdīgu efektu, piemēram, flīzes ar perlamutra klājumu, spoguļi, nerūsējošais tērauds vai jebkas cits, kas atstaro gaismu, jo tādā veidā telpa izskatīties arī plašāka.

Tāpat virtuves iekārta var pilnībā mainīt savu noskaņu, ja kādu no sienām izmantosi kādas dekoratīvās tapetes izlīmēšanai. Šis piemērs ar raibajiem, krāsainajiem ornamentiem pilnībā izmaina neitrālā dizaina virtuvi, kas bez šīs dekoratīvās sienas, izskatītos krietni vienmuļāka.

Interesanti izskatīties šāds sienas klājums - ar adījuma rakstu.

2016. gadā aktuāla tendence – virtuves iekārtas turpinājums uz sienas. Šāda saskaņošana nudien ir radoša pieeja virtuves iekārtojumam, turklāt šāds dizains nav tas biežāk sastopamais, tāpēc oriģinālitāte šajā virtuvē ir pietiekama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!