Foto: Shutterstock
Mūsdienās, kad popularitāti iemantojuši studio tipa mājokļa, virtuvei vairs netiek atvēlēta atsevišķa telpa. Tā tiek iekārtota pie vienas no dzīvokļa sienām, rodot vietu gan ledusskapim, izlietnei un plītij, gan arī darba virsmai, uz kuras ēdienu gatavot. Iedvesmojoties no "Houzz", esam apkopojuši, kā praktiski un acīm tīkami iekārtot virtuvi pie vienas sienas.

Jo mazāka telpa, jo praktiskāk tā jācenšas izmantot. Lai gan varētu šķist, ka lielu virtuvju īpašniekiem ēst gatavošana ir daudz vieglāka, savi plusi noteikti ir arī mazām virtuvēm, piemēram, tev nekad ar karstu ēdiena bļodu rokās nebūs jācenšas atvērt durvis un vienmēr varēsi būt lietas kursā, ko dara pārējie mājinieki. Taču svarīgi piebilst – ja virtuve nav no pārējām zonām atdalīta ar durvīm, īpaša uzmanība jāpievērš tvaika nosūcējam, lai smarža neizplatītos pa visu dzīvokli.

Arī tad, ja virtuves galvenie elementi iekārtoti pie vienas sienas, tuvumā rūme tiek atrasta arī galda novietošanai. Tā lielums atkarīgs no mājinieku skaita. Šajā virtuvē galds pilda arī bāra letes funkcijas.

Lūk, skaists variants, kā ieturētā stilā iekārtot virtuves sienu! Šāds virtuves izkārtojums lieliski iederētos mūsdienīgā lauku mājā.

Idejas vari smelties arī no šīs modernās un stilīgās virtuves, kurā baltā krāsa gaumīgi "savijusies" ar koka dēlīšu sienu un citām mēbelēm.

Taču virtuvi pie vienas sienas iespējams iekārtot ne tikai studio tipa mājokļos. Šāds variants dos iespēju pārējos kvadrātmetrus aizpildīt ar citiem telpā nepieciešamiem priekšmetiem.

Ja dota priekšroka mazajam ledusskapim, nelielās virtuvēs to iespējams "paslēpt" starp skapīšiem.

Tas, ka virtuve tiek iekārota tikai pie vienas sienas, neaizliedz ļaut vaļu oriģinalitātei. Šajā virtuvē divas sienas saplūst vienā, apmānot aci un dodot plašāku vietu gatavošanai.

Virtuvi iespējams iekārtot arī dzīvokļa vidū – starp pārējām mājvietas telpām.

Lai visā pilnībā un praktiski izmantotu virtuves sienu, vari to "noklāt" ar atvērtajiem plauktiem. Šāds variants ļaus visam nepieciešamajam būt rokas stiepiena attālumā.

Un noteikti nevajag baidīties no krāsām – arī spilgtāki toņi virtuvēs iederas pat ļoti labi. Kā interjerā iekļaut dzīvespriecīgas krāsas un panākt, lai tās neapniktu, uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!