Foto: Shutterstock
Māja ar pārdomātu dizainu, šikiem aksesuāriem un skaistu dārzu. Šķiet, ka to varētu dēvēt arī par "dabas māju", kurā koks satiekas ar moderniem dizaina elementiem. Īpašuma saimnieki par šo māju sapņojuši jau ļoti sen un beidzot tas piepildījies.

"Māja ar glanci!" – vēsta "Houzz". Īpašumā dzīvo ģimene ar diviem bērniem un terjeriem – Marvinu un Rozu. Māja atrodas Losandželosā (ASV), Laurela kanjonā (Laurel Canyon) un tās platība ir 232 kvadrātmetri. Bohēmiskā māja celta 1923. gadā, bet atjaunota 1994. gadā. Atjaunošanas darbos piedalījušies iepriekšējie īpašuma saimnieki.

Šikā māja ir piepildīta ar izsmalcinātību. Mājas īpašniece stāsta, ka pirms dažiem gadiem viņa bijusi uz ballīti šajā mājā un tagad atzīstas: "Es atnācu ar draugiem, bet nepazinu mājas saimniekus. Sēdēju virtuvē, ēdu sieru un iemīlējos plašajā viesistabā."

Vēl trīs gadus pēc ballītes viņa ar līgavaini neesot varējusi aizmirst šo māju. Līgavainis bija tikko beidzis arhitektūras studijas un pārim bija lieli plāni, kā pārveidot savu tā brīža māju. Kādu dienu, braucot garām bohēmiskajai mājai, viņi ieraudzījuši, ka tā tiek pārdota. Viņi nespēja noticēt, ka tiešām tā māja, par kuru viņi sapņojuši jau tik ilgu laiku, tiek pārdota. "Es parasti stāstu klientiem, ka viņu īstā māja pati viņus atradīs. Tagad zinu, ka esmu klientiem teicis pareizi, jo arī mūsu māja atrada mūs," stāsta līgavainis.

Liela atvērtā tipa viesistaba, kas noformēta bohēmiskā stilā ar dabas elementiem, plašas franču durvis un logi. Par viesistabas paklāju gan ģimenei ir savs stāsts. Tā ir kā piemiņas lieta, kuru viņi ved līdzi visur. "Paklājs piederēja manai mammai neskaitāmus gadus, un tā ir neatņemama mūsu dzīvesvietas sastāvdaļa," teic īpašnieki.

Viesistaba ir kopā ar virtuvi, tajā izmantotas raibas tapetes un kičīgas lampas.

Ģimene visvairāk laika pavadot zilajā un mīkstajā dīvānā, kurā esot ļoti ērti, bet, saimnieki smejot teic, ka suņi tur uzturoties biežāk nekā viņi paši.

Grīdas ir no īsta koka, kas vests no Pensilvānijas. Sienu dizainā izmantotas skaistas un bohēmiskas gleznas.

Guļamistaba nav plaša, bet no tās paveras skats uz dārzu kalnos.

Mājas terase ir veidota no sarkankoka, tā iekārtota ar ērtu dīvānu un brūnas, dabīgas krāsas pufu. Terases margās iekārtas stilīgas un modernas lampas.

Apakšstāvs ir kā ģimenes filmu vakaru istaba. Liels dīvāns, kuru iespējams pārveidot par liela izmēra gultu. Saimnieki teic, ka tas ir ideāls bērniem.

Bērnistabas sienas ir tumšas.

Mājas pagalmā ir peldbaseins, pie tā – mākslinieciski nokrāsota koka siena, kas pagalmam piešķir savdabīgu izskatu.

Ģimene ir izveidojusi pagalmu atbilstoši savai gaumei. Pagalms ir kā īstu dabas mīļotāju vieta, kurā atpūsties un baudīt mieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!