Foto: Vida Press

Mums katram ir sava versija par to, kāda varētu būt sapņu māja, taču ir tādas mājas, kuras aplūkojot, ikkatrs var atrast kādu ideju savam sapņu mājoklim. Šī Vidusjūras noskaņas māja nav pārlieku grezna, gluži pretēji, tā iekārtota tā, ka katram ir vēlme ielūkoties vēl kādā istabā un tās izveidotajā interjerā.

Šī mājokļa interjers ir veiksmīgs piemērs tam, ka dabiski toņi ir labs pamats, ko atdzīvināt ar krāsām un tekstūrām. Šajā gadījumā izvēlēts ziloņkaula krāsas fons gan mājas apdarē, gan arī istabu sienu krāsojumā, taču dabiskās notis papildina koka un akmens klātbūtne. Šāda kombinācija ir pateicīga dažādiem eksperimentiem, šajā gadījumā ar dažādu krāsu izmantojumu katrā telpā, piemēram, vienā guļamistabā ar ziliem toņiem, citā ar oranžiem, viesistabā ar pelēki brūnām nokrāsām, bet virtuvē koka klātbūtni papildinot ar metāliskām virsmām. 

Kā jau Vidusjūras cienīgam stilam tas pienākas, logi un durvis izveidotas gana plašas, ļaujot baudīt krāšņo skatu visapkārt. Interesanti, ka durvis veidotas tā, lai tās varētu atvērt līdz galam un pagalmu savienot ar telpu. Šāds risinājums ir ļoti ērts reizēs, kad jānes ēdiens un trauki maltītei ārā.

Brīvdienu mājā neiztikt bez atpūtas baudīšanas iespējām, tāpēc šajā miteklī par to ir īpaši padomāts. Neliels, bet pietiekami plašs baseins, kokos iekarināti šūpuļtīkli, mīkstie krēsli netraucētai atpūtai svaigā gaisā, lielie atpūtas krēsli ar atzveltnēm un dārza mēbeles, radot iespēju ieturot maltīti arī svaigā gaisā. Īpaši itālisku noskaņu šeit rada dažādi košumkrūmi, kas kalpo gan kā nožogojums, gan kā apzaļojums mājas teritorijā. Lai arī dārza teritorija nav plaša, jo lielāko daļu aizņem peldbaseins, ir atrasta vieta arī puķu dobēm, kas nav pārlieku uzmācīgas, tomēr nepaliek nepamanītas gar peldbaseina malu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!