Sapnis, kurā redz veselīgas govis, sola lielu peļņu, laimi un visu vēlmju piepildījumu. Govju skaits sapnī norādot labklājības gadu skaitu. Ja tam ticēt, tad DELFI apciemotā Viļņas vecpilsētas dzīvokļa saimniece ir ļoti laimīga, viņas mājās savu vietu atradušas veselas 200 govis!

Mājas simbols - govs

Ieejot dzīvoklī, skatienu uzreiz piesaista dažādas detaļas. Pie sienas karājas no Venēcijas atceļojusī maska, uz grīdas izkārtotajos grozos saliktas grāmatas, pie sienām redzamas Van Goga gleznu reprodukcijas, bet istabas stūrī noslēpusies īsta matrjoška...

Bet kāds elements acīs krīt īpaši - te dominē govis. 17 gadu laikā dzīvokļa saimniece izveidojusi iespaidīgu kolekciju - vairāk nekā 200 dažādas raibaļu figūriņas. Uz plauktiņa gozējas visās varavīksnes krāsās izrotāta ragaine, cita - tērpusies kā modes dāma, vēl citas - spēlē mūzikas instrumentus...

Pusaudža gados izdarītā izvēle - krāt govju figūriņas - nav nejauša. Dzīvokļa saimnieku ikdiena saistīta ar lauksaimniecību.

Kolekcijas pamatā - ārzemju ceļojumu suvenīri


Senās mēbeles dzīvoklī izceļ citu saimnieku aizraušanos - pasaules apceļošanu. Namamāte ir apceļojusi gan visu Eiropu, gan Krieviju, Turciju, Izraēlu, Japānu, Austrāliju un Meksiku. Suvenīru kolekcija netiek veidota speciāli, nekas netiek saskaņots un kombinēts - noteicošās ir patīkamas atmiņas par ceļojumu.

Kāpjot uz dzīvokļa otro stāvu, skatienu piesaista stūrī stāvošā Krievijas lelle Matrjoška. Turpat blakus arī jau minētā gotiņu kolekcija, kā arī kluss stūrītis, kas tā vien aicina atlaisties spilvenos un domās aizceļot un pasapņot par Amerikas plašumiem, Ēģiptes sauli, turku viesmīlību vai Meksikas temperamentu...

Ne visas dzīvokļa dekorācijas ir gādātas ceļojumos, dažus mākslas darbus saimniece iegādājusies jau pusaudža gados. Viens no iespaidīgākajiem ir gleznojums, kurā redzamas divas sieviete. "Viena ir svēta un apgarota, otras uzvedība ir brīvāka. Šīs īpašības piemīt ikvienai sievietei," stāsta dzīvokļa saimniece.


Dzīvoklī pārsvarā ir senas un antikvāras mēbeles, kas gan šajās mājās nav ienākušas vienlaicīgi. Interjers veidots septiņus gadus, dažas mēbeles aizstājušas citas, dažas ir īpaši meklētas katalogos, vēl citas mēbeles mājā ienākušas pavisam nejauši. Dažas lietas saimnieki gaidījuši pusgadu vai ilgāk, jo ne vienmēr katalogos piedāvātās preces ir pieejamas uzreiz, bet pūles un gaidīšana atmaksājusies - burvīga gotiņu impērija ērti iekārtojusies skaistā dzīvoklī ar desmitiem dažādu valstu piedzīvojumu auru.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!