Īrējot dzīvokli pašā Rīgas centrā, trokšņainajā Merķeļa ielā, uzņēmēja, grāmatvede Iveta Lubūze jau sen sapņoja iegādāties savu mitekli klusākā rajonā, kurā justos gluži kā bērnības un jaunības pilsētā Cēsīs. Pirms vairākiem gadiem šis sapnis piepildījās. Iveta savā īpašumā ieguva divistabu dzīvokli nupat uzceltā daudzdzīvokļu mājā Vienības gatvē uz Mārupes robežas. No devītā stāva logiem paveras plaša panorāma uz apkārtējām privātmājām. Nu gluži kā Cēsīs.

Iveta jauno mājokli pasūtīja ar balto apdari, tas nozīmē, ka pašai bija jāparūpējas par grīdu ieklāšanu un jāveic pilns kosmētiskais remonts. Jaunībā viņa ieguvusi arhitektes diplomu, tāpēc idejas, kā iekārtot dzīvokli, un metodes, kā iecerēto īstenot, viņai ķešā nebija jāmeklē.

Pirmajā mirklī šķiet, ka omulīgi iekārtotajā virtuvē ir atsegtu ķieģeļu siena. Iveta smaidot teic, ka es neesmu pirmā, kas tā domā. Patiesībā virtuves sienu klāj flīzes, kas atdarina ķieģeļus. Savukārt virtuves grīdu klāj lamināts, kas izskatās kā flīzes. Virtuves centrā – paaugstināts īsta koka galds, pie kura var ērti baudīt maltīti četri cilvēki. Pie sienas piestiprināts režģis vīna pudeļu uzglabāšanai – gan Iveta, gan viņas draugi esot vīna cienītāji.

Pirmais, kas pievērš uzmanību viesistabā, ir koši oranža siena. Tā mājoklī rada saulainu, dzīvespriecīgu noskaņu. Iveta teic – nolēmusi, ka dzīvoklis nav tik liels, lai to saraibinātu ar vairākām krāsām. Dzīvokļa abas galējās sienas nokrāsotas oranžas, bet pārējās – maigi dzeltenas. Izteiksmīgu akcentu dzīvoklī rada arī puķains dīvāns. Viesību reizēs tas kalpo ciemiņu izguldināšanai. Līdzās dīvānam novietots savdabīgs stikla galdiņš, rotāts ar zaļiem akcentiem, zem tā – paklājs oranži brūnos toņos. Viesistabas tālākajā stūrī atrodas ietilpīga sekcija. Iveta stāsta, ka patiesībā šo sekciju veido divi veikalā "Jysk" pirkti grāmatu plaukti, kas savietoti kopā. Viens no plauktiem uzlikts uz ritentiņiem, lai to var viegli pārbīdīt un izmantot stūri, kas veidojas starp plauktiem.

Viesistabā ierīkots arī darba stūris, kad Iveta izvēlas strādāt mājās. Viesistabā vieta atradusies arī staigāšanas trenažierim, bet pie sienas piestiprināta glezna, kurā atainota slaida, melnādaina sieviete. Iveta teic – šī bilde kalpo kā motivācija neuzkrāt liekus kilogramus un uzturēt slaidu formu.

Gaitenis ved uz guļamistabu, kas iekārtota visai lakoniski. Tāpat kā viesistabā, galējā siena tajā ir oranža, pārējās – maigi dzeltenas. Centrālo vietu ieņem ērta gulta, kurai līdzās novietota kumode ar spoguli, kas tāpat kā gulta gatavota no īsta priedes koka. Pie sienas pretī gultai – internetā pirkts dekors oranžos toņos. Vienu sienu pilnībā aizņem iebūvēts skapis ar stikla durvīm. Loga aili sedz tumši oranžs plānais aizkars, taču rīta stundās tas bieži vien tiek atvilkts, jo Ivetai patīk vērot, kā Rīgas lidostā paceļas un nolaižas lidmašīnas.

"Šajā dzīvoklī jūtos ļoti labi. Man bija svarīgi dzīvot vietā, kur varu redzēt pāri citām mājām, kā tas bija Cēsīs, un nu tas tā ir. Pirms iegādājos šo mitekli, speciāli noskaidroju, ka namam, kuru būvēs līdzās, būs pieci stāvi, un tas neaizsegs manus logus," teic Iveta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!