Nejaušību nav. Pavisam nesen uzzināju, ka Latvijā tiek celtas kupolu mājas, un, re, gluži negaidīti esmu iepazinusies ar dizaineri un SIA "Kupols" īpašnieku. Tiesa, Kaspars Strazdiņš un viņa mīļotā sieviete, friziere un uzņēmēja Kristīne Feldmane, pagaidām dzīvo stūrainā būvē, taču zina noslēpumus, kā atdzīvināt jebkuru telpu.

Par kupoliem Kaspars ir sācis interesēties pirms gadiem septiņiem, kad kāds draugs viņam parādījis bildi ar šādu celtni Floridā. Tagad jau gana daudziem Kaspars ir palīdzējis uzcelt kupola māju Latvijā, taču – kā tas nereti notiek – pats pie savas kupola mājas vēl nav ticis.

"Domājot par perfektu celtni, kupols, manuprāt, ir ideāla dzīves vide," smaida Kaspars. Un piebilst: "Šo telpu nevar pārveidot par kupolu, taču arī stūrainās telpās var dzīvot saskanīgi."

Šai mājoklī Kaspars un Kristīne dzīvo kopš vasaras. Kad Kristīne te pirmo reizi esot ienākusi, viņai uzreiz iepaticies plānojums, plašums, lielie logi, apgaismojums un telpas aura. Taču, pirms runājam par telpas apdzīvošanu, vēlos uzzināt Kaspara un Kristīnes stāstu.

Kristīne ir dzimusi rīdziniece, bet nu jau trīspadsmit gadus ir siguldiete. Kaspars dzimis Jumpravā, kādu laiku dzīvojis Rūjienā, tad vairāk nekā desmit gadus – Rīgā, bet tagad gluži kā Kristīne arī ir siguldietis.

"Kad satikāmies, Kaspars atzinās, ka viņam jau sen esot bijis sapnis dzīvot Siguldā," atceras Kristīne. "Es Siguldu iepazinu pirms gadiem divdesmit, kad bieži te ciemojos pie draugiem. Šķita, jauka vieta, kurp atbraukt. Gluži kā cita pasaule. Kad sāku te dzīvot, patika ļoti, kaut gan nebija vienkārši. Tagad Siguldā ir sakārtota infrastruktūra, bet tolaik – visīstākie lauki. Taču nu vairs nespējam iedomāties, kā varētu atkal dzīvot Rīgā."

"Kristīnei Siguldā ir skaistumkopšanas salons "Tunissa". Es strādāju mājās, veidoju dizainus un attīstu Kupola projektu. Vienu divas reizes nedēļā aizbraucu uz Rīgu, bet tas jau tagad ir ātri un viegli," skaidro Kaspars.

Jautāti, kā viņi iepazinušies, abi atbild vienā balsī: "Iepazināmies ļoti interesanti."

"Rīgā uz Skolas ielas ir mazītiņš eksotisku preču veikaliņš, es biju aizgājusi ciemos pie draudzenes, kas tolaik tur strādāja."

"Bet es ienācu tajā veikaliņā kopā ar draugu, cigun meistaru. Viņš pirmais ieraudzīja Kristīni un tūdaļ pat saprata, ka mums ir līdzīga enerģētika, ka mēs esam saderīgi."

"Un mana draudzene sajuta to pašu."

"Un tad viņi mūs burtiski nosēdināja vienu otram pretī."

Kopš tā laika Kristīne un Kaspars ir kopā.

Un nu gan vēlos zināt, kas viņuprāt stūrainās telpās palīdz radīt mājas sajūtu. "Galvenais ir tas, kā mēs telpu apdzīvojam. Te ir mūsu lietas, mūsu enerģija. Patiesībā mēs ikvienu telpu atdzīvinām paši ar sevi. Tādēļ arī stūrainās telpās var dzīvot labi. Protams, kupolā telpa harmoniski mijiedarbojas ar cilvēku, tas ir iespaidīgāk. Mēs taču visi nākam no kupola – mātes klēpja," smaida Kaspars.

Piebilstu, ka arī apskāviens ir sava veida kupols. Un galu galā arī mūsu aura ir kupols.

Jautāts par piramīdām, Kaspars zina teikt: "Tās vairāk piemērotas ārstniecībai un meditācijai, taču dzīvošanai piramīdā ir pārāk intensīva enerģija."

Uz jautājumu, ko gribētu novēlēt mūsu lasītājiem, Kristīne saka: "Sirds siltumu, mieru, mīlestību." Un Kaspars papildina: "Dzīvi saskaņā. Pirmkārt, ar sevi un tad jau arī ar apkārtējo pasauli. Tas, kas pats ir harmonisks, piesaista harmoniju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!