Rīgā ir ieliņas, kur laiks, tā vien šķiet, ir palēninājis gaitu. No pilsētas trokšņa un drūzmas mūs šķir tikai daži kvartāli, bet sajūta – it kā šķirtu vairāki gadu desmiti. Gluži tāda pati šī kāpņu telpa varēja būt arī pagājušā gadsimta 30. gados. Uz palodzēm puķu podi, pa logu redzami pagalmi ar reibinošām jasmīnu kupenām. Modes projektu menedžere Anita Irbe dzīvo Rīgas klusajā centrā, veidojot sava mājokļa pasauli bez steigas, ar mīlestību un izdomu.
"Esmu dzimusi Latvijā 1990. gadā, drīz pēc tam kopā ar tēti un māmiņu pārcēlos uz Ameriku, taču katru vasaru es pavadīju Latvijā pie vecmāmiņām," sarunā ar žurnālu "Mājas Viesis" atceras Anita.

Kad Anitas tēvs – leģendārais vārtsargs Artūrs Irbe – atgriezās dzimtenē, meita palika Amerikā, lai pabeigtu vidusskolas pēdējo klasi, bet pēc tam devās studēt uz Londonu, kur Karaļa koledžā ieguva biznesa vadības bakalaura grādu, līdztekus strādājot un stažējoties pie izciliem modes dizaineriem.

"Londonā tā pa īstam sajutu, cik ļoti man pietrūkst ģimenes. Tagad esmu atgriezusies Latvijā. Te man ir iespēja labāk izprast sevi un izpausties profesionāli. Es labprāt braucu komandējumos uz ārzemēm, pieļauju, ka nākotnē ārzemēs man varētu būt dažādi ar darbu saistīti projekti, tomēr manas mājas ir šeit, Latvijā. Un tā ir ļoti laba sajūta," atzīst Anita.

Savu mājokli Anita ir iekārtojusi, ieklausoties sajūtās un saskaņojot savas vajadzības ar iespējām.

"Man patīk minimālisms, tā, lai nav lieku dekorāciju, bet ir daudz gaismas un gaisa. Daļu dzīvojamās istabas esmu pārvērtusi par studiju, atpūtas telpā iekārtoju ofisu. Ar laiku te būs vairāk tērpu, jau zinu, kā tos karināšu pie griestu sijām. Esmu noslēgusi līgumu ar zīmolu "QooQoo", man ir arī savs biznesa plāns, saistīts ar skrituļošanu. Kādam var šķist, ka te viss ir mazliet haotiski, taču ap mani ir lietas, kas ikdienā nepieciešamas, – atgādinājumi par darāmiem darbiem, dažas vērtīgas atziņas pārdomām," skaidro Anita.

Visu sarunu ar Anitu Irbi lasi žurnāla "Mājas Viesis" jaunākajā numurā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!