Foto: Vida Press
Vusteršīrā (grāfiste Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē Anglijas Rietummidlendas reģionā,) pašā kalnu pakājē, gluži kā noslīpēts dimants, tumšajās stundās mirdz īpašums, turklāt īpašs ar to, ka būvēts pēc principiem, lai būtu pēc iespējas videi draudzīgāks.

Kā atklāj ''Vida Press'', mājas saimnieki īpašumu apzināti veidojuši pēc iespējas dabai draudzīgāku – ar lietusūdens savākšanas sistēmu, saules paneļiem, siltumsūkni, siltuma atgūšanas sistēmu. Interesanti, ka mājā iegūtie lietusūdeņi tiek izmantoti veļasmašīnu, tualetes darbībai un dārza laistīšanai.

Māja gan nav būvēta no jauna, tā celta jau 1897. gadā, taču 1970. gadā to pārveidoja par diviem dzīvokļiem, taču 2006. gadā kāda uzņēmīga ģimene īpašumu iegādājās un pamazām pārveidoja par ekomāju. Saimnieki atklājuši, ka būvniecību apgrūtinājusi ēkas atrašanās vieta – pašā grēdas malā, tāpēc būvniecības darbi ilguši 18 mēnešus (attēlos zemāk redzams arī būvniecības process).

230 m2 plašajā māja sadalīta divos stāvos – vienā ir trīs guļamistabas un otrā vēl divas. Apdzīvojamā daļā ir plaša atvērtā tipa plānojuma virtuve, ēdamistaba, kas kalpo arī kā ēdamistaba, trīs vannasistabas un pagrabs. Viena no mājas rotām noteikti ir stiklotā priekša, kas paver no viesistabas skaistu skatu uz tuvāko apkārtni. Interjers veidots visai mūsdienīgs, ar skaistiem dizaina elementiem, pārdomātu iekārtojumu.

Foto ar ekomāju būvniecības procesā un pabeigtā stāvoklī:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!