Foto: Publicitātes foto
Dzīvokļi ir dažādi, taču reti kāds atstāj tik spilgtu iespaidu, ka grūti aizmirst aplūkoto. Jūgendstila un klasisku vērtību cienītājiem tā noteikti varētu būt, iepazīstoties ar šo omulīgo dzīvesvietu no klusā Rīgas nostūra.

Kā ''Tava Māja'' pastāstīja ''Knowhow Realty'', šis ir viens no iespaidīgākajiem jūgendstila agrīnajiem paraugiem Rīgā, ko projektējis ģeniālā kinorežisora Sergeja Eizenšteina tēvs Mihails Eizenšteins. Nams tika uzbūvēts 1903. gadā un tam ir īpaši bagātīga fasādes apdare. Ja palūko pašu ēku, tad jo sevišķi izceļas masku, pāvu, skulpturālo galvu un ģeometrisko figūru kompozīcija fasādes vainagojumā, kā arī zilo keramikas plātnīšu iesegtie fasādes laukumi augšējos stāvos.

Nams glabā visnotaļ omulīgu vēsturi, jo Mihailam Eizenšteinam paticis mājās uzņemt viesus, klausīties mūziku, baudīt delikateses un kavēt laiku kāršu spēlē. Domājams, ka projektētājam patiktu arī šis dzīvoklis no nama, kuru viņš pirms vairāk nekā simts gadiem dāvāja Rīgai.

Foto: Publicitātes foto

Šis 103 m2 plašais dzīvoklis, kura pašreizējā vērtība ir 270 000 eiro, izceļas ne vien ar nama vēsturi, bet arī iekārtojumu un interjera elementiem. Piemēram, plašā viesistaba apvienota ar virtuvi. Virtuves saimnieciskā zona gan nav liela, toties dzīvojamā platība atsver visu ar mājīgumu, stilu un patīkamo noskaņu. Savu artavu noskaņā noteikti rada saglabātās ķieģeļu sienas, kas patīkami kontrastē ar parketa grīdas segumu un tumši/gaiši krāsotajām sienām.

Virtuāli viesojoties Elizabetes ielas dzīvoklī, nevar nepieminēt fantastisko terasi, kas veiksmīgi nošķirta no ārpasaules, radot oāzes cienīgu vidi. Gaumīgu pieeju var novērot arī guļamistabā un vannasistabā, kur, cienot mājas vēsturi, modernais apvienots ar vēsturisko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!