Foto: AFP/Scanpix/LETA

Londonā tapis neparasts baseins starp mājām, kurš atrodas 35 metrus virs zemes, raksta CNN.

Kā raksta CNN, baseins ir aptuveni 25 metrus garš un 3,2 metrus dziļš, turklāt tas ir caurspīdīgs, kā rezultātā no ielas var redzēt peldētājus. Baseins atrodas starp divām desmit stāvus augstām ēkām, un tas ir garākais šāda veida baseins visā pasaulē.

Šajā baseinā, kā informē medijs, nevarēs peldēt kurš katrs gribētājs, jo tas pieejams tikai šo namu iemītniekiem. Blakus baseinam ir uzbūvēts arī tiltiņš, no kura var vērot visus drosmīgos peldētājus.

Baseins ir ražots Kolorādo, un tas līdz Londonai mērojis vairāk nekā 8000 kilometru. Pirms uzstādīšanas Londonā šis baseins rūpīgi testēts, atzīmē CNN. Šis akrila baseins sver 50 tonnas, bet ar ūdeni – 375 tonnas. Idejas autori ir arhitekti no uzņēmuma "Arup Associates", dizaina autori ir uzņēmums "Reynolds", savukārt inženieru darbus uzņēmās uzņēmums "Eckersley O'Callaghan".

"Kad jūs peldēsiet, jūs varēsiet paskatīties lejā. Jums liksies, ka lidojat," sacījis uzņēmuma "Eckersley O'Callaghan" direktors Braiens Ekerslijs.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kopumā abās ēkās, kuras sauc par "Embassy Gardens", ir 2000 mājokļi, to cenas sākas no viena miljona eiro. Šajās ēkās būs ne tikai dzīvokļi, bet arī bāri, restorāni un veikali.

Oficiālā baseina atklāšana paredzēta 19. maijā, bet pašlaik tajā jau tapuši reklāmas video rullīši un fotosesijas, atzīmē medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!