Toskāna ir brīnišķīgs reģions Itālijā, kur vēl joprojām var sastapt pagātni un baudīt dzīvi savā ziņā pirmatnējā veidā. Te atrodas arī nams, kurā "ciemojamies" šodien - vecā ēka savā mūžā piedzīvojusi vairākus kapitālos remontus un rekonstrukciju.

Interesanto namu pamanīja kāda ģimene, kurā aug trīs bērni. Ģimenes galva pamestajā un sabrukšanas robežas esošajā ēkā saskatīja potenciālu, tādēļ vērsās pēc palīdzības arhitektūras studijā "b -arc- and q-bic".

Ilgajā rekonstrukcijas un restaurācijas darbā arhitekti nolēma maksimāli saglabāt vairākus oriģinālus elementus. Patiesībā rekonstrukcijas uzdevums bija - atgūt mājas sākotnējo izskatu. Vienīgās nopietnās pārmaiņas - tika nojauktas dažas sienas, lai namā ielaistu vairāk saules. Aiz tradicionālās fasādes slēpjas grezns un stilīgs interjers, kurā harmoniski apvienoti minimālisma un baroka elementi.

Istabās atstātas akmens sienas un grīdas, noapaļotā logu forma un griestu sijas. Viss izskatās autentiski. Protams, neiztikt bez mūsdienu elementiem - mēbelēm un sadzīves tehnikas, tomēr ikviena modifikācija namam piešķir vēl lielāku individualitāti.

Zem viena jumta apvienoti dažādi materiāli un faktūras - akmens, koks, keramikas flīzes. Skaisti un saskanīgi līdzās sadzīvo gan vecas, gan jaunas mājlietas neitrālos toņos, mēbelēs, gleznās un tekstilijās kā koši akcenti - spilgtas krāsas. Eklektiski, bet neparasti skaisti un mājīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!