Foto: delfi.ee/ Maakodu; Tiit Koha
Izteicienā "Māja – tās vispirms ir sajūtas" ir dziļa jēga. Kad mēs ceļam māju, remontējam to vai vienkārši pārvietojam mēbeles, vispirms domājam par to, kādas sajūtas mūsos tas raisīs, un tikai pēc tam par to, kā to visu tehniski izdarīt.

Pirms diviem gadiem, pērkot lauku māju Igaunijā, bija skaidrs, ka visā ēkā nepieciešama jauna iekšējā apdare un, kā minimums, daļēja pārbūve. Mēs gribējām izveidot stilīgu lauku māju, kas būtu mūsu ģimenes "seja" un atainotu mūsu jūtas un sajūtas. Lai tā būtu jauna un maksimāli funkcionāla, taču tajā pašā laikā izskatītos sena.

Kāpnes, kas sākas aukstajā gaitenī, "sadala" māju divās daļās. Tādējādi divos stāvos, netraucējot viena otrai, var dzīvot divas ģimenes. Mūsu mājā otrajā stāvā pārsvarā rit bērnu dzīve, tāpēc kāpnēm bija jāmeklē jauna vieta. Iepriekš es nekad nebiju iedomājusies par to, cik patiesībā daudz vietas aizņem vienas parastas kāpnes. Taču, kad uzzīmējām vairākus variantus, kur tās varētu atrasties, uzreiz kļuva skaidrs: mainīt kāpņu atrašanās vietu nozīmē pilnībā pazaudēt veselu istabu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!