Foto: delfi.ee/ Maakodu; Tiit Koha

Tallinā dzīvojošie Tea un Rainers Reinberki dievina brīžus, kas pavadīti viņu ārpilsētas mājā, un dodas turp vismaz reizi nedēļā. Taču tā nav bijis vienmēr – sākumā ēku pat nevarēja saskatīt aiz krūmiem un nezālēm, kas sniedzās līdz viduklim. Taču, kad zāli nopļāva, saimnieku acīm pavērās māja, kurā viņi uzreiz saskatīja lielu potenciālu, raksta "Maakodu".

Māja, ko vajadzēja pārvērst dzīvošanai derīgā vietā, atrodas Eismā, nelielā zvejnieku ciematiņā 90 kilometrus no Tallinas. Lai arī māja bija teju sabrukusi un tās apkārtne nolaista, ģimeni tā uzreiz apbūra. "Te dzimusi mana vecmāmiņa, un tāpēc māju nevarēja vienkārši atstāt sabrukšanai. Mēs nolēmām to savest kārtībā," skaidro Rainers. Ēkas sliktais stāvoklis viņu neizbiedēja, un viņš ar lielu entuziasmu ķērās pie darba.

"Mēs stingri nolēmām, ka saglabāsim māju tādu, kāda tā bija pašā sākumā," stāsta Tea un Rainers. Viņi jau 20 gadus ar mainīgām sekmēm ceļ un remontē šo māju un stāsta, ka tā, šķiet, nekad nebūs gatava – vienmēr rodas idejas, ko vēl varētu izdarīt. Piemēram, Tea jaunais sapnis ir privāts mini spa.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!